Ekonomi Tarım desteklerinde süre uzadı

Tarım desteklerinde süre uzadı

30.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Tarıma dayalı yatırım projelerinin tamamlanma süresi 30 Kasım 2019’a kadar uzatıldı.

Tarım desteklerinde süre uzadı

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliği’nde yapılan değişiklikle, yatırım projelerinin fiziki olarak tamamlanma son tarihleri ve ek süreleri için yasal izin süreleri 30 Kasım 2019 tarihine kadar uzatıldı. 1 Ekim 2018 tarihinde veya ek süre sonunda fiziki gerçekleşmeleri tamamlanmış olan ancak yasal izinlerini alamamış yatırımlar için de yatırımcının başvurması halinde 30 Kasım 2019’a kadar süre verilecek. Tebliğ, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi amacıyla çiftçilere proje desteği sağlıyor.

Haberin Devamı

Çiğ sütte destek ödemesi başladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ocak ayı çiğ süt desteklemelerinin tek seferde ödeneceğini belirterek, litre başı 10 kuruş olan desteği ocak, şubat ve mart ayları için 25 kuruşa çıkardıklarını bildirdi.

Bakan Pakdemirli, destek kapsamında 244 bin yetiştiriciye 784 bin ton çiğ süt için 184.3 milyon lira ödeme yapılacağını ifade etti.