Tart kalıbında kek tarifi

Tart kalıbında kek yapmak, kekin lezzetini ve görünüşünü iki katına çıkartıyor. Artık tart kalıplarıyla kek yapmak oldukça keyifli ve kolay. Kek yaparken yepyeni arayışlar içerisine giriyorsanız tart kalıbında kek tarifimizi deneyebilirsiniz. İşte artık pastanelerden almanıza gerek kalmayacak tart kalıbında kek tarifimiz.

10.10.2017 Salı Güncelleme : 10.10.2017-16:21 Salı

Tart kalıbında kek yapmak zannettiğiniz gibi zor bir tarif değil. Vereceğimiz ölçülere uyarak pratik ve kolay bir şekilde tart kalıbında kek yapabileceksiniz. Tart kalıbında kek yapabilmek için ilk olarak verdiğimiz ölçülere göre tarifi birebir uygulayarak, püf noktalarına da göz atabilirsiniz. İşte tart kalıbında kek tarifimiz ve tart kalıbında kek nasıl yapılır sorusunun cevapları.

Tart kalıbında kek için malzemeler:

2 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
2 buçuk çay bardağı sıvıyağ
2 buçuk su bardağı süt 
2 buçuk çay bardağından biraz az un 
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Aynı zamanda aşağıda vermiş olduğumuz tart kalıbında yapılan diğer tarifleri de inceleyebilirsiniz. Tart kalıbında kek yapmanın yanı sıra değişik tarifleri de deneyebilirsiniz.

İşte tart kalıbında yapılan diğer tarifler…

Çikolata sosu için: 
2 buçuk paket sütlü çikolata
1 paket krema 

Tart kalıbında kek nasıl yapılır?
Derin bir kaba yumurta ve şekeri alıyoruz. Çırpıcıyla köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Ardından kakao, sıvıyağ, süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek önce yavaş sonra hızlı devirde çırpıyoruz. 
Tereyağını tart kalıbımızın her yerine sürüp akışkan kıvamdaki hamurumuzu kalıbımıza döküyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. 

Fırınınızın modeli ve markasına göre süreyi azaltabilir ya da uzatabilirsiniz. Fakat genel olarak ilk 15 dakika fırın kapağını açmamalısınız. 

Kekiniz pişmeye devam ederken sizde çikolata sosunuzu hazırlamaya başlayabilirsiniz. 
Çikolatanızın hafif olması ve ağınıda acı bir tat bırakmaması için sütlü çikolatayı tavsiye ediyoruz. Fakat çikolata tutkunuysanız sütlü çikolata yerine bitter çikolata da kullanabilirsiniz. 

Sütü bir tencereye dökün ardından çikolataları ekleyin. Çikolata ve sütü birbirine iyice karıştırın kıvam aldıktan sonra 2 dakika daha kısık ateşte karıştırmaya devam edin ardından tüpten alın.

 O arada pişen kekinizi fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki ters çevirin ve üzerine hala sıcak durumdaki çikolata sosunu dökün.

 Üzerini fıstık, Hindistan cevizi veya çilekle süsleyebilirsiniz..

Afiyet olsun

Püf noktası:

Çikolatanız sıcak ise daha kolay şekil verirsiniz.  Kekinizi kontrol ederken kürdan batırabilirsiniz. Tereyağı kullanarak daha sağlıklı bir kek elde etmiş olursunuz. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı aynı eleğe koyup eleyebilirsiniz, kekiniz daha yumuşak olur. 

PembeNar Özel