Siyaset 'Tartışmaya girmem biz işimize bakalım!'

'Tartışmaya girmem biz işimize bakalım!'

23.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin aday listesine yönelik eleştirilere tepki gösteren İnce, “57 kişi listede yok ama çalışmada var. Bazı arkadaşlarımın olmasını ister miydim? İsterdim. Kimse sorun yapmasın. Biz işimize bakalım” dedi...

Tartışmaya girmem biz işimize bakalım

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Düzce mitinginin ardından seçim otobüsüyle Bolu’ya geçerken gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnce, partisinin milletvekili listeleriyle ilgili rahatsızlığının olup olmadığı sorusu üzerine, “57 kişi listede yok ama çalışmada var. Bizim derdimiz Cumhurbaşkanlığı’nı almak. Listeleri genel merkez yapıyor. Bakanlar Kurulu’nu da ben yapıyorum” dedi. İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde bir eleştiride bulunup bulunmadığının sorulması üzerine, şunları söyledi: “Bunu Erdoğan’a sorabilir misiniz? Soramazsınız. Basından benim istediğim Erdoğan’a sorabildiklerinizi sorun, ekstradan bana üç tane daha sorun. Ben bu tartışmalara girmem. Bazı arkadaşlarımın olmasını ister miydim? İsterdim. Olmamış olabilir. Onlar sorun yapmıyorsa medya bunu neden sorun yapıyor ki? Kimse yapmasın. Milletimiz de yapmasın. Biz işimize bakalım.CHP’liliği yüzde yüz tartışmasız birisi Cumhurbaşkanı adayı olmuş. 24 Haziran’da bir enkaz devralacağım, bu enkazı nasıl toparlarım, buna kafa yoruyorum.”

Haberin Devamı

‘Kaybedecekler aday oldu’

İnce, Ak Parti listelerine ilişkin “Damat var mı damat listede? Var, demek ki bakan yapmayacak. Demek ki kaybedeceğini düşünüyor. Binali Yıldırım var mı listede? Var. Demek ki Yıldırım da olmayacak. Demek ki kaybedeceklerini düşünüyorlar. Milletvekili olalım bari demiştir. İçişleri Bakanı da var. Kaybetme ihtimallerini çok yüksek görüyorlar ki hiç olmazsa milletvekili olalım diyorlar. Ben böyle okudum” ifadelerini kullandı.

‘Ekibimi deşifre etmem’

Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde nasıl bir ekip kuracağına yönelik soru üzerine İnce, “Bazı arkadaşlarımı kazanmadan deşifre etmek istemem. Bunların içinde devlet memuru olanlar da var. Bu hazırlığı çok uzun süredir yapıyordum zaten. Genel başkan adayı olan bir kişi, Türkiye’yi yönetmeye aday biridir” dedi. Partisinin içinde yer aldığı Millet İttifakı’nın dengeleri konusunda ise İnce, “Türkiye’de uzlaşma kültürünü Ecevit getirdi. Kıbrıs Barış Harekâtı, rahmetli Erbakan Hoca’yla birlikte bunu biz başardık. Türkiye’nin zor günlerinde bu uzlamşa kültürünü yeniden yapabiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Doğru düzgün yapılmamış’

İnce, Fetullah Gülen’in iadesiyle ilgili ABD’den kendisini aradıkları açıklamasının ardından gelen eleştirilere de yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Amerikalılar İnce’yi niye arasın? Yaptıkları iş ya vatandaş inanırsa mantığıyla yalan söylemekten ibaret” açıklamasına tepki gösterdi. İnce, “Telefonları dinlediği için, başka bir telefondan aramış olabilirler. O konuda yanılgısı var. Bana söyledikleri şu, henüz usulüne uygun bir iade talebi yok. Bazı kısımlarının tercümesi dahi doğru düzgün yapılmamış. Bu Gülen’in iadesiyle ilgili bir resmi yazı dolaşıyor ya ortada, orada Washington’u bile doğru yazamamışlar. İşte ben liyakat diyorum ya bunun için diyorum. Türkiye’de bir bakanlık yazı yazıyor, ABD’nin başkenti bile yanlış” dedi.

İnce, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün, Gülen’in iadesi için yapılan başvurularla ilgili, “Sayın İnce bir bilgi almak isterse, Adalet Bakanı’na 24 saat ulaşabilir, sorabilir” açıklamasına yanıt verdi. İnce, “Göndereceğim merak etmeyin. Özgür Özel Bey takip ediyor. Yakında gidecek arkadaşlar. Evrakları Barolar Birliği’ne açsınlar. Ama bizim arkadaşlarımız da önümüzdeki günlerde gidecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Oy yüzde 30’un üzerinde’

İnce, “Erdoğan seçimi kaybetse de gitmeyecek iddialarına ne diyorsunuz” sorusuna, “Türkiye muz cumhuriyeti mi? Ben seçimi kazanayım, o da gitmesin de göreyim. Nasıl geldiyse öyle gidecek. Seçimle gelen seçimle gider” yanıtını verdi.

İnce, son gelen anketlerdeki oy oranının yüzde 30’un üzerinde olduğunu belirterek, “İlk turda kafa kafaya sonuçla biteceğini düşünüyorum. İkinci tura kalmayacak” diye konuştu. İnce, bağış kampanyasına verilen destek konusunda ise, “Destek korkunç. Bir günde 3 milyon oldu. Emekliler korkunç para yatırıyor” dedi.

Geliri köylüye vereceğiz

İnce, Bolu Kent Meydanı’ndaki mitingde yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:

EN EZİLEN ORMAN KÖYLÜSÜ: Haksızlığa, zulme, boyun eğmeyen Köroğlu’nun torunları nasılsınız? Türkiye’de orman köylüsü ne kadar? 7,5 milyon. Orman köylüsü milli gelirin yüzde birini alıyor. Yazık, günah. En ezilen kesim orman köylüsü. En zengin Orman Genel Müdürlüğü, en fakir orman köylüsü. İşte ilk yapacağımız iş Orman Genel Müdürlüğü’nden alıp orman köylüsüne vereceğiz.

Haberin Devamı

YSK’YI UYARIYORUM: 24’ünde oyumu kullanıp hemen Ankara’ya geçeceğim. YSK’daki hakimleri uyarıyorum. İşinizi düzgün yapın. Sizden torpil isteyen yok. Sizden istediğim yasalara uyun. Yanlış bir iş yaparsanız bu ülkenin bütün sokaklarına sizin resminizi asarım. Sokağa çıkamazsınız.