Tartolet nedir, nasıl yapılır?

Mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden Tartolet tatlı severler için pratik bir tariftir. Tart hamurundan yapılan en güzel Tartolet tarifini haberimizde bulabilirsiniz.

30.10.2018 Salı Güncelleme : 30.10.2018-15:19 Salı

Özellikle çay saatlerinde misafirler için tercih edilen Tartolet oldukça beğenilen bir tatlıdır. Damak zevkine uyanlar en güzel tartolet tarifini gündemde araştırıyor.

MALZEMELER:

Hamuru için

2 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı k. Tozu
1 paket vanilya
150 gram tereyağı

Kreması için

2 buçuk su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı labne peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI:

Öncelikle hamurunuzu yoğurup, 1 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz. Sonra hamuru yarım cm kalınlığında açıp, istediğimiz büyüklükte daireler kesip, bu daireleri kalıbımıza yerleştiriyoruz ve tabanını çatalla deliyoruz. Ben silikon küçük kek kalıplarında pişirdim süper oldu 180 derece önceden ısınmış fırında 20 dk kadar pişiriyoruz. Diğer yanda tüm malzemeleri karıştırıp çırparak kremamızı hazırlıyoruz kremamız. Piştikten sonra labneyi ilave edip mikserle biraz daha çırpıyoruz. Fırından çıkardığımız tartlarımızın içini kremayla doldurup, üzerini meyvelerle süslüyoruz. Tartoletlerimiz bekleyecekse, meyvelerin üzerine hazır satılan tart jolesinden sürebilirsiniz.