Amasya Taşova'da "Kırmızı Düdük" Uygulaması

Taşova'da "Kırmızı Düdük" Uygulaması

20.08.2018 - 17:05 | Son Güncellenme:

.

Taşovada Kırmızı Düdük Uygulaması

AMASYA (AA) - Taşova Kaymakam Vekili Onur Bektaş, İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" projesi kapsamında yapılan çalışmaya katılarak, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Bektaş, İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" projesi kapsamında gerçekleştirilen uygulamaya katıldı.

Taşova Erbaa karayolu Yolaçan köyü mevkisindeki uygulama noktasında emniyet güçlerinin gerçekleştirdiği denetimlere katılan Bektaş, araçlardaki çocuklara tişört, şapka ve kırmızı düdük dağıttı.

Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların bu konularda daha dikkatli olduklarını, ailelerin de çocuklarını göz önüne almaları gerektiğini söyledi.

Sürücülerin araçta sadece kendilerinin değil, eşleri, çocukları ve ailelerinin bulunduğunu unutmamaları gerektiğini dile getiren Bektaş, şunları kaydetti:

"Kırmızı düdük uygulaması farkındalık yaratmak ve trafik koşullarında can kaybını önlemek için güzel bir uygulama. Özellikle çocukların buna dahil edilerek daha fazla dikkat çekti. Bu uygulamalar sayesinde inşallah kayıp vermeden bayramlarımızı yapacağız, ailelerimizle buluşarak güzel bayramlar yapacağız. İnşallah uygulama amacına ulaşacaktır."