Tatil Ankara'nın Neyi Meşhur? En Meşhur Ankara Yemekleri Ve Yöresel Lezzetleri Nelerdir? (Ankara'da Ne Yenir)

Ankara'nın Neyi Meşhur? En Meşhur Ankara Yemekleri Ve Yöresel Lezzetleri Nelerdir? (Ankara'da Ne Yenir)

28.07.2020 - 19:22 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin başkenti Ankara, birçok farklı lezzete ev sahipliği yapıyor. İç Anadolu mutfağından izler taşıyan bu yemekler, farklı şehirlerden gelen insanlar tarafından büyük oranda beğeniliyor. Yurt dışından gelen turistlerin de çok beğendiği yemeklerin farklı pişirme yöntemleri de bulunuyor. Sizin için Ankara'nın en meşhur yemeklerini ve yöresel lezzetlerini derledik. 

Ankaranın Neyi Meşhur En Meşhur Ankara Yemekleri Ve Yöresel Lezzetleri Nelerdir (Ankarada Ne Yenir)

 

Başta bazlama kebap olmak üzere birçok farklı yemek Ankara mutfağında özel bir yere sahip. Bazı ilçe ve köylerde aynı yemekler farklı biçimlerde pişirilip servis edilebiliyor.

Haberin Devamı

Ankara'nın Neyi Meşhur? 

 1- Bazlama Kebap: Türkiye'de en çok beğenilen ve tüketilen kebap türlerinin başında gelir. Ayrıca yabancı turistlerin de büyük ilgi gösterdiği bazlama kebap çok özel yöntemlerle pişiriliyor. Domates ve biber gibi sebzelerle hazırlanan kavrulmuş ete ilave olarak özel salça sosu da ilave edilir. Diğer kebaplardan farklı olarak yuvarlak sandviç ekmeklerinin arasında servis edilir. 

 

 2- Yemlik Cacığı: Kuru fasulye, pilav ve kebap çeşitlerinin yanında garnitür olarak hazırlanan yemlik cacığı Ankara'nın en meşhur lezzetlerinden bir diğeridir. Diğer cacıklardan farklı olarak kuru nane ile hazırlanır ve keskin bir tadı vardır. Hazırlanması son derece kolay olan yemlik cacığı özellikle esnaf lokantalarında ve köylerde yaygındır. 

Haberin Devamı

 

 3- Entekke Böreği: Ankara'nın en meşhur hamur işlerinden biri entekke böreği adıyla biliniyor. Genelde dana kıyma ile hazırlanan bu börekler hem doyurucu hem de son derece lezzetlidir. 

  Ankara Yemekleri ve Yöresel Lezzetleri 

  1- Beypazarı Güveci: Adından da anlaşılacağı üzere Beypazarı ilçesine ait olan bu yöresel lezzet genelde dana eti ile hazırlanıyor. Ancak bazı ilçelerde kuzu eti pişirilip servis edildiği de oluyor. Özel güveç kaplarında servis edilen bu güvecin her iki çeşidi de çok beğenilen Ankara yemekleri arasındadır. Et dışında ana malzemesi pirinçlik pilavdır. Tereyağı ile hazırlandığı için son derece hafif olan bu güveç son yıllarda yeniden meşhur oldu. 

  2- Şibit Tatlısı: Güdül Ankara ve Kaşık Atma gibi isimlerle de bilinen şibit tatlısı, Ankara'nın en meşhur şerbetli tatlılarının başında geliyor. Hazırlanışı baklavaya benzese de ondan çok daha kolaydır. Şeker, su ve tereyağı ile hazırlanan şurubu tatlıya sonra eklenir. Yapımı çok pratik olduğu için Ankara ve çevre illerde en sık yapılan tatlılardan biridir. 

  3- Efelek Sarması: Evelik ve labada sarması adıyla da bilinen bu sarmalar labada yapraklarıyla hazırlanıyor. Ankara dışında Kırşehir ve Yozgat gibi şehirlerde de meşhur olan bu sarmalar Ankara'nın en beğenilen yöresel lezzetleri arasında yer alıyor.