Tatil Bodrum’un yerel lezzet durakları

Bodrum’un yerel lezzet durakları

25.06.2012 - 09:41 | Son Güncellenme:

Bu yaz yolunuz Bodrum’a düşerse, uğramanızı tavsiye edebileceğim üç mekan var. Hepsi temiz, leziz ve ekonomik.

Bodrum’un yerel lezzet durakları

Bu yaz çoğunlukla Bodrum’dayım. Tatil beldesinde lokanta işletmek keyifli gibi gözükse de, sıcaklık, koşullara az zamanda adapte olma zorunluluğu, sezonun kısalığı gibi birçok sebep hali hazırda büyük bir meşakkat gerektiren bu mesleği, biraz daha uca taşıyor. Bodrum’da keşfettiğim ve varlıklarıyla bana nefes aldıran üç mekanı sizinle paylaşmak istiyorum bugün.

Haberin Devamı

Murat Bozok

bozokmurat@gmail.com

Antiochia: Yan komşum Antiochia, Bodrum’un gastronomi alanındaki en büyük açıklarından birini kapattı. Yemekleri Unesco tarafından ‘dünya kültür hazinesi’ olarak kabul edilen Antakya’nın en güzel lezzetlerini burada bulabilirsiniz. Torba, Casa Dell Arte’de denizin tam üzerinde Antakya’dan gelen malzemelerle yapılan lezzetleri yemek, insana bambaşka bir keyif veriyor. Batının güzelim coğrafyasında, Türkiye’nin başka bir diyarından gelen ve kanımca en özel tatlarını yemek, insanı ülkemiz adına memnun ediyor. Üç kardeş, Antiochia’nın üç farklı şubesinin başında. İstanbul Asmalımescit’de Süleyman Gülüm, Antakya’da Doğan Bey ve Bodrum’da da sevgili Jale Balcı işlerini tutkuyla yapan lokantacılardan. Favorilerime gelecek olursak; falafel dürüm, künefe, patlıcan dolması ve kaytaz böreği. Genişletilmiş mönüsüyle Antiochia, Bodrum’un en güzel renklerinden biri.

Haberin Devamı

Kısmet: Konacık’taki Kısmet Lokantası, bir nevi modern esnaf lokantası. Ama böyle dediğime bakmayın. Yemekleri ve sunumları o tarzda olabilir ama içeride her daim işadamları, politikacılar ve sanatçıları görmek mümkün. ‘Papermoon’un Bodrum versiyonu gibi. Yemekleriyse birbirinden lezzetli. Baştan söyleyeyim; benim favorim kuşbaşı pide. Güveçte yoğurt, pazı sarması, ayşe kadın fasulye, el yapımı kepekli ekmekler, aklıma ilk gelen diğer lezzetleri. Tatlıyla aramın çok iyi olmamasına rağmen, bergamut reçelli fırında sütlaçlarına değinmeden geçemeyeceğim. Taş fırında pişirdikleri bu sütlaçlar, el yapımı bergamut reçeliyle buluştuğunda ortaya inanılmaz bir tat çıkıyor. Fiyat-kalite dengesini de çok iyi tutturmuş Kısmet. Tek kötü tarafı, sadece öğlenleri açık olması.

Sakız Ana: Bodrum’da anne yemeği arıyorsanız Sakız Ana tam size göre. Yahşi’de püfür püfür rüzgar eserken, salaş bir ortamda Bodrum’un gece hayatından ve keşmekeşinden uzaklaşmak için mükemmel bir ortam. Yemekleriyse parmak ısırtacak cinsten. Yaprak sarma, taze fasulye, lokum gibi kuru fasulyeyle, kendinizi bir akrabanızın evinde hissedeceksiniz. Sakız Ana başta olmak üzere, marifetli kadınların işlettiği bu mekanda, kadın elinin sihirli dokunuşunu görmemek mümkün değil.

Yazarlar