Tatil Butik Otel Nedir? Butik Otel İle Apart Arasında Ne Fark Vardır?

Butik Otel Nedir? Butik Otel İle Apart Arasında Ne Fark Vardır?

01.03.2021 - 16:19 | Son Güncellenme:

Butik oteller son yıllarda pek çok kişi tarafından daha çok tercih edilmeye başlanmıştır. Çünkü butik otellerde konaklama kişilere daha çok evde kalıyormuş hissi vermektedir. Butik otel nedir? Butik otel ile apart arasında ne fark vardır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Butik Otel Nedir Butik Otel İle Apart Arasında Ne Fark Vardır

 Butik otellerin işletmelerini genelde sahipleri bizzat yaparlar. Bu sebeple konuklar bir otel de kalıyormuş gibi değil de sanki bir arkadaşına gitmiş hissine kapılırlar. Samimi ortamları, güzel yemekleri ve konuksever sahipleri nedeni ile günümüzde butik oteller daha fazla tercih edilmektedir.

Haberin Devamı

 Butik Otel Nedir?

 Butik oteller, beş yıldızlı otellerden, motellerden ve tatil köylerinden farklı konseptleri ile ayrılır. Bu sebeple de yerli ve yabancı turistler tarafından konaklama amaçlı daha çok tercih edilmektedir. Butik otellerde çok fazla oda sayısı yoktur. Yani beş yıldızlı büyük otellerdeki gibi çok fazla oda ve kalabalık bir arada bulunmaz. Daha sessiz ve sakin bir ortamı vardır.

 Oda sayısının az olması sebebi ile çalışan sayısı da çok azdır. Bunun yanında çalışanlar daha çok kişiye özel hizmet vermektedir. Butik oteller müşterilerine özel hissettirmeleri sebebi ile çok fazla tercih edilmektedir. Bu nedenle butik otellerde müşteriden ziyade daha çok bir misafir gibi hissetmeniz mümkündür. 

Haberin Devamı

 Butik Otel İle Apart Arasında Ne Fark Vardır?

 Apartlar daha çok bir oda kiralama şeklindedir. Ancak butik otellerde kendinizi bir dostunuzun evine misafir olmuş gibi hissedersiniz. Butik oteller çoğunlukla sahipleri tarafından işletilmektedir. Bu nedenle çoğunlukla burada ev yapımı reçeller ya da turşular bulabilirsiniz. 

 Her butik otelin kendine özgü bir tarzı vardır. Bazı butik oteller bir köşktür bazıları ise bir köy evi olabilmektedir. Çoğu butik otelde her odanın bir ismi bulunur. Butik oteller sıcak ortamları ile daha çok ilgi çekmektedir. Bunun yanında temizlik konularına ekstra özen gösterilmektedir.