Tatil Elektronik cihaz yasağı Avrupa'yı da kapsayacak

Elektronik cihaz yasağı Avrupa'yı da kapsayacak

08.05.2017 - 11:41 | Son Güncellenme:

ABD yönetimi 8 ülke uçuşlarında uyguladığı elektronik cihaz yasağı kapsamına dahil olan ülkelere Avrupa ülkelerini de dahil etmeyi planlıyor.

Elektronik cihaz yasağı Avrupayı da kapsayacak

Trump yönetiminin yaptığı açıklamada ABD'nin 8 ülke uçuşlarında uygulanan kabin içinde cep telefonlarından daha büyük elektronik cihaz taşıma yasağı kapsamına Avrupa ülkelerinin de dahil edilmesinin planlandığını fakat ortada henüz net bir kararın olmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Güvenlik tehditi hususunda değerlendirmelerin süreceğini ve değerlendirmeler sonucunda sonuca varılacağını belirten ABD İç Güvenlik Bakanlığı halihazırda süren kabin içinde cep telefonundan büyük elektronik cihaz yasağı taşıma kısıtlamasının kapsamının genişlemesi için henüz bir karar varılmadığını ifade etti.

ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi geçtiğimiz ay aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkeden ABD'ye uçan uçuşlarda olası terör tehditine karşı cep telefonundan büyük cihazların kabin içerisinde taşınmasını yasaklamıştı.

ABD'nin bu kararının ardından BirleşiK Krallık da aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 6 ülke için benzer bir kararı uygulamaya koymuştu.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü

Yazarlar