Tatil Kelebekler yuvası Artos Dağı

Kelebekler yuvası Artos Dağı

12.10.2017 - 13:51 | Son Güncellenme:

Artos Dağı kendisine özgü yapısıyla dünyada çok farklı bir konuma sahip. Kelebek çeşitleri bakımından dünyanın en önemli yerlerinden biri olan Artos, dağcıların da gözdesi.

Kelebekler yuvası Artos Dağı

Artos Dağı, dağcıların yanı sıra doğa tutkunlarının da ilgisini çekmeye başladı. Dağın bulunduğu bölge dünyanın en önemli kelebek alanlarının başında geliyor. Peki Artos dağı nerede? Artos dağına nasıl gidilir? Artos dağının yüksekliği ne? Cevaplar haberde...

Haberin Devamı

Artos Dağı nerede?
Artos Dağı, Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan Güneydoğu Torosların uzantısı bir yükseltidir. Van Gölü'nün karşısında bulunan Artos Dağı, Doğu Anadolu Bölgesi içinde yer almakta.

Artos Dağı'na nasıl gidilir?
Artos dağı, Van'ın Gevaş ilçesinde yer alıyor. İstanbul'dan karayolu ile 18 saatlik bir yolculukla Artos dağına varmak mümkün. Artos dağının İstanbul'a uzaklığı 1624 kilometre. Van'a İstanbul veya Ankara'dan uçakla geldikten sonra Gevaş'a ulaşabilirsiniz. Van Ferit Melen Havaalanı'ndan Gevaş'a 35 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. Gevaş'tan Artos dağına bir minibüs yolculuğuyla ulaşmanız mümkün.

Artos Dağı'nda neler yapılabilir?
Artos, dağcıların en sevdiği tırmanış rotalarından biri. Özel yapısı nedeniyle dünyada tek benzeri Okyanusya'da bulunan Artos dağı, bol miktarda kükürte sahiptir. Rüzgarlı bir havaya sahip olan Artos dağı bölgesi, bu yönüyle de dikkat çekiyor. Hemen karşısında bulunan Aktamar adasıyla bir bütün oluşturan Artos dağı muhteşem fotoğraf karelerine ev sahipliği yapmakta.

Haberin Devamı

Artos dağı kelebekleri
Artos dağı 200 farklı kelebek türüne ev sahipliği yapmakta. Bu yönüyle dünyadaki en özel yerlerden biri olan Artos Dağı, araştırmacıların, akademisyenlerin de sıklıkla uğradığı bir bölge.