Tatil Limni Gölü Gümüşhane İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Limni Gölü Gümüşhane İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

24.09.2020 - 13:23 | Son Güncellenme:

  Türkiye doğal güzellikleri ve tarihi açısından oldukça zengin bir ülkedir. Gümüşhane'de yer alan Limni Gölü de bu güzellikler arasında yer almaktadır. Oluşumu ve özellikleri bakımından diğer göllerden farkı olan Limni Gölü ülkemizde pek çok kişi tarafından da merak edilmektedir. Peki Limni Gölü Gümüşhane ilinde nerede? Gölün özellikleri, oluşumu ve tarihçesi hakkında bilgileri detaylıca yazımızda derledik.

Limni Gölü Gümüşhane İlinde Nerede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

 

 Ülkemizde bulunan doğal göller oluşumları ile pek çok çeşide ayrılmaktadır. Limni Gölü ise bu göllerden birisidir. Hayvanların yerleşim yeri olma özelliği ile bilinen Limni Gölü ülkemizde bulunan ve önemli bir yere sahip doğal güzelliklerden birisi olmaktadır.

Haberin Devamı

 

 Limni Gölü Nerede?

 

 Ülkemizin Karadeniz Bölgesinde yer alan Gümüşhane ilinde bulunan Limni Gölü Torul ilçesi sınırlarında yer almaktadır. Gümüşhane il merkezine uzaklığı ise 44 kilometredir. Torul ilçesine ise 20 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Limni Gölü ilçe içerisinde bulunan Zigana Köyüne yaklaşık 5 kilometre mesafededir. Limni Gölünün sağ tarafında Altınpınar yaylası, sol tarafında ise Yalınkavak yaylası yer almaktadır.

 

 Limni Gölü'ne Nasıl Gidilir?

 

 Limni Gölüne ulaşımın sağlanabilmesi için ilk olarak Gümüşhane iline varılması gerekir. İstanbul'dan Gümüşhane'ye ulaşım için O-4 ve E-80 üzerinden yaklaşık 13 saatte ulaşım mümkündür. Ankara'dan Gümüşhane'ye ulaşım ise D200 ve E88 yolu üzerinden yaklaşık 9 saatte ulaşmak mümkündür.

Haberin Devamı

 

 Ayrıca Limni Gölüne ulaşım Trabzon Gümüşhane yolu üzerinden Zigana Geçidi mevkisinden yaklaşık olarak 10 kilometre sonra Limni Gölüne ulaşmak mümkündür. Diğer bir seçenek ise Gümüşhane Trabzon yolunda giderken Zigana Geçidine gelmeden Zigana Köyü yol ayrımını kullanarak 16 kilometre yol gittikten sonra göle ulaşmak mümkündür.

 

 Limni Gölü Özellikleri

 

 Limni Gölü il merkezine yaklaşık olarak 45 kilometre uzaklıktadır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından A yeri mesire alanı olarak belirlenmiştir. Limni gölü piknik ve kamp amaçlı kullanılan alanlardan birisidir. İçerisinde otopark, büfe, piknik ocağı, lavabo gibi yerler bulunmakta ve pek çok sosyal imkanlara sahiptir. Göl etrafında en yaygın olarak sarıçam ve ladin ağaçları bulunmaktadır.

 

 Limni Gölünün etrafında pek çok hayvan çeşidi de bulunmaktadır. Yılın belirli zamanlarında tilki, ayı, ceylan ve karaca gibi yabani hayvanlar da bulunmaktadır.

 

 Limni Gölü Giriş Ücreti

 

 Limni Gölünde 08:00 ile 18:00 saatleri arasında keyifli vakit geçirmek mümkündür. Limni Gölüne giriş ücretleri ise şu şekildedir:

 

 - Şahıs ücreti 3.5 iken indirimli şahıs 1,5 TL'dir.

 - Minibüs ile ulaşım 31 TL, Otobüs ile 94 TL, Otomobil ile ise 10 TL olmaktadır.