Tatil Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün?

Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün?

10.05.2018 - 11:18 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün? Son günlerde en çok araştırılan konu bu. 11 Ayın Sultanı Ramazan'ın başlamasına az bir süre kala, bayram ve tatil hakkında bilinmesi gerekenler bu haberde...

Ramazan Bayramı ne zaman Bayram tatili kaç gün

Ramazan'ın başlamasına bir hafta kaldı. 11 Ayın Sultanı Ramazan için ilk sahura 15 Mayıs Salı'yı 16 Mayıs Çarşamba'ya bağlayan gecede kalkılacak. 16 Mayıs Çarşamba günü Ramazan ayının ilk oruç günü olacak. Peki Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün sürecek? Detaylar aşağıda...

Haberin Devamı

Ramazan'da ilk iftar saat kaçta?
Dyanet İşleri Başkanlığı'ının açıkladığı imsakiyeye göre İstanbul'da Ramazan'ın ilk orucu saat 20.22'de açılacak. Takip eden günlerde gün uzamasını takip eden şekilde iftar saati de ortalama birer dakika ilerleyecek. Ramazan'ın son günü olan 14 Haziran'da saat 20.44'te iftar yapılacak.

Kadir Gecesi ne zaman?
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu sene 10 Haziran Pazar gecesi idrak edilecek.

Ramazan Bayramı ne zaman?
Bu sene 16 Mayıs'ta başlayan Ramazan, 14 Haziran Perşembe günü sona erecek. Arefe günü olan 14 Haziran Perşembe akşamı Ramazan Bayramı tatilinin de başlangıcı olacak. 15 Haziran Cuma günü Ramazan Bayramı'nın ilk günü.

Ramazan Bayramı arefesi - 14 Haziran Perşembe
Ramazan Bayramı 1. günü - 15 Haziran Cuma
Ramazan Bayramı 2. günü - 16 Haziran Cumartesi
Ramazan Bayramı 3. günü - 17 Haziran Pazar

Haberin Devamı

2018'de Ramazan Bayramı tatili 9 gün mü?
Ramazan Bayramı'nın ilk günü haftanın son iş günü olan Cuma'ya denk geliyor. Yetkililerden Ramazan Bayramı Tatili'nin süresi hakkında bir açıklama yapılmadı.

2018 için belirlenen fitre miktarı ne kadar?
Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 yılı için fitre miktarını açıkladı. Bir kişinin günlük gıda ihtiyacını karşılayabileceği miktar olan fitre, bu yıl 19 lira olarak belirledi.