Tatil Rusya'daki kentler Dünya Kupası'na hazır

Rusya'daki kentler Dünya Kupası'na hazır

23.05.2018 - 13:16 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası heyecanına 3 hafta kaldı. Dünyada heyecanla beklenen ve milyonları televizyon başına bağlayan futbol şöleninin düzenleneceği Rusya'da da hazırlıklar tamamlanmış durumda. Peki Rusya'daki hangi kentler şampiyonaya ev sahipliği yapacak?

Rusyadaki kentler Dünya Kupasına hazır

Dünya Kupası, en çok izlenen spor organizasyonlarından biri. Dört yılda bir düzenlenen bu futbol şöleni bu sene 14 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında Rusya'da gerçekleştiriliecek. Turnuvaya ev sahipliği yapacak olan 11 kentte statlar tamamlanmış durumda. Taraftarları ağırlayacak olan konaklama tesisleri de turnuvaya hazır. Peki Rusya 2018 Dünya kupası hangi kentlerde düzenlenecek? İşte turnuvaya ev sahipliği yapacak olan kentler hakkında bilinmesi gerekenler...

Haberin Devamı

Rusyadaki kentler Dünya Kupasına hazır

Moskova
Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova, turnuvada iki stada ev sahipliği yapan tek kent. Rusya 2018 Dünya Kupası'nın açılış maçı Moskova'daki Lujniki Stadyumu'nda gerçekleştirilecek. Dünyanın en çok turist çeken ve yüksek fiyatlarıyla da dikkat çeken Moskova, Avrupa'nın en büyük kentlerinden biri. Yaygın metro ağıyla da ünlü olan kent, Dünya Kupası boyunca binlerce yabancı taraftara ev sahipliği yapacak.

Rusyadaki kentler Dünya Kupasına hazır

St. Petersburg
Rus Çarlığı'nın başkenti olan St. Petersburg, Sovyetler Birliği döneminde önemini bir nebze kaybetmiş olsa da ülkenin en çok görülmesi gereken kentlerinden biridir. İstanbul'dan doğrudan uçak seferlerin düzenlendiği St. Petersburg, aynı zamanda Rusya'nın en Avrupai kenti olarak da bilinmekte. Kentte bulunan başta Hermitaj gibi müzeler, dünyanın önde gelen sanat eserlerine ev sahipliği yapmakta. St. Petersburg, hem grup aşamasında hem de finallerde Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak kentlerden biri.

Haberin Devamı

Rusyadaki kentler Dünya Kupasına hazır

Kaliningrad
Rusya'nın anakarası dışında etrafı Litvanya ve Polonya ile çevrili olan kenti Kaliningrad, turnuvaya ev sahipliği yapacak şehirlerden bir diğeri. Uzun yıllar Prusya toprağı olan Kaliningrad'ta Alman mimari etkisine de rastlamak mümkün. Baltık Denizi'ndeki bu yeşil kent yaklaşık 500 bin nüfusa sahiptir.

Rusyadaki kentler Dünya Kupasına hazır

Kazan
Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti olan Kazan, turnuvaya ev sahipliği yapacak olan kentlerden bir diğeri. Dünya Kupası maçlarının düzenleneceği en doğudaki kentlerden biri olan Kazan, Tatar ağırlıklı bir nüfusa sahip. İstanbul'dan doğrudan uçuşların bulunduğu kent bin yıllık bir tarihe sahip.

Rusyadaki kentler Dünya Kupasına hazır

Nijni Novgorod
Rusya'nın beşinci büyük kenti olan Nijni Novgorod, Rusya'nın orta kesimlerinde yer alıyor. İdil nehrinin ortasından geçtiği kent, Dünya Kupası'ndaki maçlara ev sahipliği yapacak. Sovyetler Birliği döneminde ismi Gorki olan kent, başkent Moskova'ya beş saatlik bir uzaklıktadır.

Rusyadaki kentler Dünya Kupasına hazır

Samara
Volga ve Samara nehirlerinin birleştiği kentte yoğun bir Tatar nüfusu vardır. Dünya Kupası'nda farklı coğrafyalardan taraftarları ağırlayacak kentlerden bir diğeri olan Samara, ülkenin Avrupa bölümünde yer alır. 16. yüzyılda kurulan kent, Rusya'nın en büyük altıncı şehri konumundadır. Samara aynı zamanda ülkenin havacılık merkezlerinden de biridir.

Haberin Devamı

Rusyadaki kentler Dünya Kupasına hazır

Volgograd
Adını yanından akan Volga nehrinden alan Volgograd, İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemde Sovyetler Birliği yıkılana kadar Stalingrad olarak anılmıştır. Dünya Kupası maçlarına ev sahipliği yapacak olan Volgograd, Rusya'nın en büyük ve gelişmiş kentlerindendir.

Rusyadaki kentler Dünya Kupasına hazır

Saransk
Mordovya Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti olan Saransk, İnsar nehri kıyısında yer alır. Moskova'nın 656 kilometre güneydoğusunda yer alan Saransk, 308 bin kişilik bir nüfusa sahiptir. Diğer Rus kentleri gibi geniş caddeleri ve apartmanları kentte göze çarpan ilk detaylardır. Saransk, turnuva boyunca maçlara ev sahipliği yapan 11 kentten bir olacak.

Rusyadaki kentler Dünya Kupasına hazır

Rostov
Karadeniz'n kuzeyinde bulunan Azak Denizi'ne akan Don nehri üzerinde yer alan Rostov, Rusya'nın en gelişmiş şehirlerinden biridir. Turnuvaya ev sahipliği yapacak olan kentlerden biri konumundaki Rostov, bir milyonu aşkın nüfusuyla da aynı zamanda ülkenin en büyük kentlerinden biridir.

Haberin Devamı

Rusyadaki kentler Dünya Kupasına hazır

Soçi
Rusya 2018 Dünya Kupası'nın düzenleneceği en güneydeki kent olan Soçi, Karadeniz kıyısında yer alır. Kış Olimpiyatları'na da ev sahipliği yapmış olan kentin, organizasyonlar konusunda tecrübesi var. Liman kenti olan Soçi'ye İstanbul'dan doğrudan uçuşlar mevcut.

Rusyadaki kentler Dünya Kupasına hazır

Yelaterinburg
Rusya 2018'e ev sahipliği yapan kentlerden biri diğeri olan Yekaterinburg, gelişmiş bir sanayi ve ticari hayata sahiptir. Ural dağları yakınında ülkenin orta batı kesiminde yer alan bu sanayi kenti aynı zamanda kültürel olarak da oldukça zengn bir şehirdir.

Dünya Kupası ne zaman başlıyor?

Hazırlayan: İhsan Dindar

ihsan.dindar@milliyet.com.tr