Tatil Sera Gölü Trabzon İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Sera Gölü Trabzon İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

24.09.2020 - 14:29 | Son Güncellenme:

Ülkemizde bulunan göller oluşumu ve özellikleri ile doğa harikası yerlerdir. Bu yerlerden birisi de Sera Gölüdür. Tabiat güzelliği olan Sera Gölü birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki Sera Gölü Trabzon ilinde nerede? Gölün özellikleri, oluşumu ve tarihçesi hakkında merak edilenleri detaylıca açıkladık.

Sera Gölü Trabzon İlinde Nerede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Trabzon ilinde yer alan Sera Gölü yıl içerisinde pek çok ziyaretçi kabul etmektedir. Sera Gölü 2010 yılında Tabiat Parkı ilan edilmiştir. Böylece kamuya açık bir park düzenlemesi yapılmıştır.

Sera Gölü Nerede?

Sera Gölü ülkemizde Trabzon ilinin Akçaabat ilçesinde yer alan doğal güzelliklerinden birisidir. Sera Gölü Trabzon ili merkezine 12 kilometre uzaklığında, Akçaabat ilçe merkezine ise 8 kilometre uzaklığında yer almaktadır. Gölün uzunluğu 1200 metredir. Genişliği 150 metre iken en derin yeri 20 metredir.

Sera Gölü etrafında yürüyüş ve piknik yapılacak yerleri bulunmaktadır. Bu nedenle yerli ve yabancı ziyaretçiler günü birlik ziyaret etmektedir.

Sera Gölüne Nasıl Gidilir?

Akçaabat ilçesinin 7 kilometre uzaklığında bulunan Sera Gölü ulaşımı pek çok kişi tarafından merak edilen konulardan birisidir. Bu göle ulaşım sağlanması için özel araçlarınız ile Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine ulaşılması gerekir. Akçaabat ilçesinden 5 kilometre güney bölgesine doğru gittikten sonra 2 kilometre stabilize bir yol ile ulaşım sağlanabilir.

Sera Gölüne ulaşım için özel aracı olmayanlar otobüslerle de ulaşım sağlayabilirler. Bunun için Trabzon il merkezinden Akçaabat ilçesine giden otobüsler bulunmaktadır. Bu otobüslerle de Sera Gölüne ulaşım sağlayabilirsiniz.

Sera Gölü Özellikleri

Sera Gölü doğal şekilde oluşmuş bir heyelan gölüdür. Günümüzde pek çok turist ağırlayan Sera Gölünün etrafında göl manzarası eşliğinde çocuk parkı ve restoran yer almaktadır.

Uzungöl ve Sümela Manastırından sonra şehir merkezine yakın olması sebebiyle en önemli turizm yerlerinden biri olmuştur. Bakanlar Kurulu kararı ile Tabiat Parkı olarak belirlenmiştir. Sera Gölünün uzunluğu 1200 metredir. Ortalama olarak genişliği 150 metre olan Sera Gölünün en derin yeri ise 20 metre olmaktadır.

Sera Gölü Oluşumu

Sera Gölü 21 Şubat 1950 tarihinde çok fazla yağış oluşması nedeniyle Derecik Vadisinden kopan kayaçların vadi tabanını tıkaması ile oluşmuştur. Bu kopan o parçalar oldukça büyük parçalardır. Bunu bölgeye gidip anlamak ise mümkündür. Ayrıca oluşan bu kopmalar sonucunda uçurumlar oluşmuştur. Kopmanın yaşandığı gün ise küçük bir deprem yaşanmıştır.

Gölün oluşumuna etken olan ve dağdan kopan bu kütle yaklaşık olarak 30 metre genişliğinde, 650 metre uzunluğunda, 130 metre yüksekliğinde ve 15 metre küp boyutundadır. Kopmaların yaşanmasından 18 gün sonra tam halini almış ve o bölgede yaşayan halk gölün oluşumuna da tanıklık etmiştir.