Tatil Tatilden vazgeçmeyenlerin tercihi çadır oldu! 'Doğayla iç içe ve ekonomik'

Tatilden vazgeçmeyenlerin tercihi çadır oldu! 'Doğayla iç içe ve ekonomik'

23.07.2022 - 18:12 | Son Güncellenme:

Yaz sezonuyla hareketlenen turizm bölgelerinde son dönemlerde karavan ve çadır tatili ön plana çıktı. Çadırlar için düzenlenen özel kamp alanlarında kalan tatilcilere göre doğa ile iç içe olmanın yanı sıra ekonomik olması da ayrı bir tercih sebebi.

Tatilden vazgeçmeyenlerin tercihi çadır oldu Doğayla iç içe ve ekonomik

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Hisarönü Mahallesi'nde deniz kenarında kurulan özel çadır ve karavan alanında tatil yapanlar gündüz deniz ve güneşin tadını çıkarırken, akşamları da işletmelerin aktivite alanlarında eğleniyor. Kamp alanının işletmecisi Selma Evcan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Özellikle pandemi sürecinden sonra insanların tatil anlayışı daha izole daha doğa ile iç içe kalmak şeklinde değişerek arttığını düşünüyorum. Başka kamp işletmecisi arkadaşlarım ile de görüştüğümde onlar da bu yıl daha çok olduğunu söylüyor. Tabi hem daha doğal bir ortam hem de daha ekonomik olduğu için tercih ediliyor. Her yaştan misafirimiz geliyor. Özellikle çizgi filmlerde kamp, çadır işlendiği için belki çocuklu aileler de çok gelmeye başladı. Eylül ayına kadar sezon devam ediyor ve rezervasyonlar şimdiden doldu."

'Hem ekonomik hem doğa ile iç içe'

İstanbul’dan çadır kampı için grup olarak geldiklerini söyleyen Mustafa Çalışkan, "Çadır kampı sadece ülkemizde değil tüm dünyada çok popülerleşti. Oteller bizlere göre pahalı ama pahalılığın da ötesinde biz burada doğa ile iç içeyiz. Çadırımızı açar açmaz denizi, ağaçları görüyoruz, kuş sesleri ile uyanıyoruz" dedi.

Tatilden vazgeçmeyenlerin tercihi çadır oldu Doğayla iç içe ve ekonomik

Yaz tatilinde çadır kampı için Ankara’dan gelen Şerife Nur Toker, "Bence çadırda yaşamak son derece konforlu, ben çok sevdim. Sabah çadırı açıp denizi görünce insanın içi huzurla doluyor. Duş, tuvalet sorunları olmuyor. Zaten tesis onu gayet konforlu şekilde ayarlamış" diye konuştu.