Haberin Devamı

Bütün bir kış beklediğimiz tatil maalesef artık bitiyor ve yeni dönem herkes için çanlarını çalmaya başlıyor.Sıcak yaz günlerinden soğuk kış günlerine ,günün yerini daha erken geceye bıraktığı zamanlara hazırlık yapılan bu günler de aklımızın bir tarafı bir sonra ki senenin tatil planlarını yaparken bir yandan da aklı biriken mailler,yapılacak yıllık planlar ,çocukların açılacak olan okulları ve günlük rutinde ki bir çok durum kurcalıyor.Nasıl bir yol izlesek tatil rahatlığından günlük rutinimize sendromsuz geçebiliriz ? adına bir kaç tüyo paylaşacağım.

İlk Olarak ,
Yaşadığınız bu tatlı ekşi sendromda yalnız değilsiniz.Bir süre yabancılaşılan günlük rutine tekrar dönmek herkes açısından en az sizin hissettiğiniz kadar zorlu bir süreç.

Tatil bavulunuzu bekeltmeden boşaltıp yerleştirmek sizi bir süre yabancı kaldığınız günlük rutin düzeninize tekrar alıştırmakta önemli bir rol oynamaktadır.Eve günlük alışverişi yapmak adına her zaman uyguladığınız market rutininizi gerçekleştirebilirsiniz.Evinizi terkar düzene koymak adına bu yıl sizin için lazımlı olan özel eşyalarınızı,kitaplarınızı,ev içi araç gereçlerinizi toparlayıp düzenleyebilirsiniz. Biolojik olarak uyuma ve uyanma saatleriniz, değişen beslenme alışkanlıklarınızı günlük rutininize göre düzenlemeye başlayabilirsiniz. Yatağa erken girmek,sabah erken kalkmak,evinizde pişirdiğiniz sağlıklı yemeklere dönüş yapabilirsiniz.Eğer uykunuz gelmiyorsa sevdiğiniz bir kitap veya bir dizi izlemek zihninizi rahatlatarak uykunuza sebep olabilir.Sabah alarm kurarak erken uyanmak bir iki gün sizi zorlasada bedeniniz ve zihniniz bir kaç gün içerisinde bu tempoya alışacaktır,kaygılanmayın!

İlk Gün Toplantısı Ve Biriken Mailler
İlk güne toplantı koymak , henüz günlük hayata adapte olma kısmında sizin için zorluk yaratabilir. İlk gün işe giriş ve çıkış saatlerinizi ayarlamak ve yokluğunuz da gündem de olan biteni takip etmek ve yakalamak adına çalışmak daha sonra ki günler de toplantı planlamak iş hayatın da ki motivasyon ve veriminizi kolaylaştıracak ve arttıracaktır.Dağ gibi biriken mailler gözünüzü korkutması, sizi onlardan uzak tutmak dışında başka hiç bir işe yaramaz.Aciliyet sırasına göre maillerinizi okuyabilirsiniz.Sıraya koymak işlerin daha rahat bitirlmesinde en önemli noktadır.Biriken işler için kendinize bir plan oluşturmanız ve o plan dahilinde hareket etmeniz düzen ve iş bitirimi konusunda size fayda sağlayacaktır.

Eyvah Çocukların Eksiklerin Nasıl Tamamlayacağız?
Okulların açılmasına sayılı zamanlar kalan şu günlerde tatilin getirmiş olduğu rahatlıktan çıkmak sizi zorlasada biriken işleri bitirecek olan yine sizsiniz.Yapılması gereken pkulun istek listesi içeriside ki eksiklerin bir listesinin çıkması ve ona göre yapılacak işleri günlere bölerek halletmek.

Çıkan yıllık planlar doğrultusunda bir sonra ki senenin tatil planını kurmak ya da çok bunaldığınız zamanalrda yazın en mutlu olduğunuz anları hatırlamak size her zaman iyi gelecek ve motivasyonunuza yardım edecektir.Herkese mutlu,başarılı ve güzel bir yıl dilerim.


ınstagram : psikologbelizgoncu