Gündem Tavuk çiftliğinde barınan yetimler yardım bekliyor

Tavuk çiftliğinde barınan yetimler yardım bekliyor

19.01.2018 - 12:01 | Son Güncellenme:

Suriye'nin İdlib ilinde 90 yetim, tavuk çiftliğinden dönüştürülmüş bir alanda barınmaya çalışıyor.

Tavuk çiftliğinde barınan yetimler yardım bekliyor

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki İdlib'de tavuk çiftliğinden bozma bir yetimhanede 90 çocuk yaşam mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

İdlib'in Dana ilçesinde bir hayırsever, çatışmalarda ailelerini yitiren ve sokakta çaresiz kalan çocukları tavuk çiftliğinden dönüştürdüğü yetimhaneye yerleştirdi.

Yaşları 3-15 arasındaki 90 çocuk, kışın gelmesiyle ısıtmakta zorlanılan alanda sağlıklı gıda, kışlık kıyafetten yoksun barınıyor.

Dana ilçesindeki yetimhaneye giderek yerinde inceleme yapan İstanbul merkezli Yetim Vakfı Başkanı Mehmet Gülsatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların durumunu şöyle özetledi:

"90 çocuk tavuk çiftliğinden bozma koğuş tipi odacıklarda kalıyor. Kapkaranlık, havasız ve güneş ışığından yoksun yaşanılan yerde, çocukların sağlıkları ile birlikte psikolojileri de bozulmuş durumda. 1 aydır yakacakları yoktu. Küçük bir bölüm haricinde yanan sobaları dahi yok. Buz gibi havada yer yataklarında yatıyorlar. Ya soğuktan ölecekler ya da açlıktan. Bu kışı orada geçiremezler."

Haberin Devamı

"Oyun alanları birkaç kırık salıncaktan ibaret"

Gülsatar, çocukların yetimhanenin bahçesindeki birkaç derme çatma konteyner sınıfta ders gördüklerini belirterek, "Acılarını unutacakları oyun alanları birkaç kırık salıncaktan ibaret." dedi.

Gülsatar'ın beraberindeki gözlemci heyet de yetimhanenin özellikle mutfak ve tuvaletlerinin perişan bir vaziyette olduğuna ve bu koşullarda ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğine dikkati çekti.

Heyet, çocuklar için gıda, sağlık, barınma gibi temel ihtiyaçların karşılandığı ve eğitim ile psikolojik desteğin düzenli olarak verildiği bir yerin inşa edilmesi gerektiğini vurguladı. Bunun için tüm Türkiye’ye destek çağrısında bulundu.

Yetim Vakfı, 90 çocuk için kampanya başlatacak.