Geri Dön

Tavuk çorbası tarifi

Tavuk çorbası yapılışı oldukça basit tariftir. Tavuk çorbası tarifi en lezzetli çorbalar arasında yer almaktadır. Zengin içeriği sayesinde sağlık açısından da oldukça faydalı olan tavuk çorbasını bol bol içerek zengin vitamin ve mineral içeriğinden faydalanabilirsiniz. İşte tadı damağınızdan düşmeyecek tavuk çorbası tarifi ve tavuk çorbası yapılışı:

Tavuk çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 2 adet piliç sarma (kemiksiz but)
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 büyük veya 2 küçük diş sarımsak (1 fiske tuz ile birlikte havanda dövülecek)
- 1 tatlı kaşığı sirke (artırılabilir)
- Tuz
- Tavukların suyu ile birlikte toplam 6 su bardağı su (koyu olursa biraz daha sıcak su ile açabilirsiniz)

Sos için:
- 1 y. kaşığı tereyağı
- 1 tepeleme çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kuru nane

Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuk çorbası yapılışı oldukça basit bir tariftir. Ancak kıvamını tutturmak biraz zor olabilir. Bu nedenden dolayı tavuk çorbası hazırlarken verilen tarifteki ölçülere harfiyen uymak gerekmektedir.

1. adım: Piliç sarmaları üzerini aşacak kadar su koyup haşlayın. (haşlama suyunu dökmeyin)

2. Adım: Soğuyunca küçük küçük ditmeye başlayın.

3. adım: Tencereye sıvıyağı alın. Unu koyup rengi hafif dönene kadar kavurun. Balon tel ile çırparak, su-tavuk suyu karışımını ilave edin.

4. adım: Unun topaklaşmasına izin vermeyin. Dittiğiniz piliç sarmaları içine katın. Bir kaç taşım kaynatın. Sos için tereyağını eritip, toz biber ve naneyi ilave edip ocağı kapatın.

5. adım: Servis öncesinde sırası ile sarımsak ve sirkeyi ilave edip karıştırın. Sonra sıcak şekilde sosunu ekleyin.

Afiyet olsun.

Tavuk suyu çorbasının sağlık açısından da bir çok faydası bulunmakta. Tavuk suyu çorbasının faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

1- Yüzyıllardır şifa kaynağı olarak bilinen tavuk suyu da, sağlığın korunması açısında önemli bir destek unsurunu teşkil ediyor.

2- Tavuk suyu, vücuttaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için elzem olan aminoasit açısından çok zengin bir besin olma özelliğini taşıyor.

3- Aynı zamanda tavuk suyu içerisinde bulunan B3, B6 ve B5 vitaminleri deri, saç ve bağışıklık sistemine katkısıyla biliniyor.

4- Haşlanarak tüketilmek istenen tavuk etlerindeki bu B5 ve B6 vitaminleri, pişirme suyuna geçiyor ve bu su besin değeri açısından zengin bir hale geliyor.

5- Tavuk suyu; sinüslerin açılmasını sağlamaktan, eklem ağrılarını hafifletip vücut kırgınlığını geçirmeye kadar birçok şifalı özelliğe sahip.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber