Tatil Tayt giyen kadınları uçaktan attılar

Tayt giyen kadınları uçaktan attılar

27.03.2017 - 10:08 | Son Güncellenme:

Kadınlar arasında oldukça popüler olan bir pantolon türü tayt ABD'de biri çocuk iki kadın yolcunun uçaktan atılmasına sebep oldu.

Tayt giyen kadınları uçaktan attılar

ABD merkezli United Airlines biri çocuk 2 kadın yolcuya giydikleri taytın uygunsuz olduğunu belirterek uçuşlarına izin vermedi ve bu olay sosyal medyada gündem oldu.

Haberin Devamı

Aynı uçuşta seyahat eden ünlü yazar Shannon Watts ABD'nin Colorado eyaletine bağlı Denver kentindeki havalimanında uçuşunu beklerken şahit olduğu olayı sosyal medya hesabı üzerinden bir notla paylaştı.

''Kabin ekibinden biri kızları Denver - Minneapolis uçuşuna kabul etmiyor çünkü tayt giymelerine izin verilmiyor''

''Kabin ekibi kadın yolculara kıyafetlerini değiştirmelerini ya da üzerlerine bir şey almaları için zorluyor aksi taktirde uçuşa kabul edilmeyecekler. @united ne zamandan beri kıyafet polisliğine soyundu? 07:55 seferli uçak 215 nolu kapı görevlisi. Görevli kuralları kendisinin yazmadığını var olanları uyguladığını söyledi. Sanırım @united kadınlara spor kıyafetler giymesine izin vermiyor öyle mi?''

Haberin Devamı

Tayt giyen kadınları uçaktan attılar

İlk olarak tayt yapıldığı malzemenin uçuş için zararlı bir madde olduğu izlenimi olsa da hava yolu şirketi sonraki açıklamasında kararın kıyafetin uygunsuz olması sebebiyle verildiğini açıkladı.

Açıklamanın ardından ünlü yazar Shannon Watts sosyal medya hesabı üzerinden ''@united'a kadının neden aşırı seksi göründüğünü açıklaması konusunda iyi şanslar diliyorum'' notunu paylaşarak olay karşısındaki tepkisini dile getirdi.

Shannon Watts, kadın yolcuların kıyafetlerini değiştirdikten sonra uçuşa kabul edildiğini belirtti.

Hava yolu şirketi sosyal medya kanalı üzerinden yaşanan olayda haklı olduklarını iddia etti ve bunu şirket politikası ile açıklamaya çalıştı.

ABD'de çok sayıda ünlü isim dahil olmak üzere hava yolu şirketinin yaptığı açıklamayı tiye aldı ve şirket politikasında uygunsuz kıyafet kavramının ucunun çok açık olduğunu belirtti.

Tayt giyen kadınları uçaktan attılar

Olayla ilgili ağır eleştiri yağmuruna tutulan hava yolu şirketi kadın yolcuların şirket personelinin yakınları olduğunu ve bu sayede daha ucuz uçma imkanı bulduklarını açıkladı.

Fakat bu açıklama durumu daha da komik bir hale çevirdi ve sosyal medya kullanıcıları hava yolu şirketine çalışanların tanıdıklarının da çalışanlarla aynı kıyafet talimatlarına tabi olup olmadıklarını sordu.

Tayt giyen kadınları uçaktan attılar

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü