Geri Dön

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Yaz yemeklerinin olmazsa olmaz lezzetleri arasında zeytinyağlı taze fasulye yemeği ilk sırada yer alıyor. Zeytinyağlı taze fasulye hem lezzetli olması açısından hem de hafif bir yemek olması açısından yazın oldukça tercih edilen yemekler arasında. Peki, zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır? İşte zeytinyağlı taze fasulye tarifi...

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kg taze fasulye
1 tane soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
Tuz, şeker
Bir kahve fincanı zeytinyağı

Zeytinyağlı Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı taze fasulye yazın en çok tercih edilen zeytinyağlı yemekler arasında yer alıyor. Yazın çok sevilen lezzetler arasında olan zeytinyağlı taze fasulye tarifini evde yapmak oldukça basit! Peki, zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır? İşte zeytinyağlı taze fasulye tarifi... 

1. adım: İlk olarak tencerenizde yağı, soğanı ve salçayı iyice kavurun.

2. adım: Daha sonra ayıklamış olduğunuz taze fasulyeleri tencerenin içerisine koyun ve iyice karışmasını sağlayın.

3. adım: Taze fasulyelerin içerisine rendelemiş olduğunuz iki adet domatesi ve bütün olarak kabuğu soyulmuş sarımsakları ekleyin.

4. adım: Daha sonra tuz şeker ve fasulyelerin üzerini kapatacak kadar su ilave edip pişirmeye bırakın.

Son adım: Düdüklü tencerede yapıyorsanız 15 dk, normal çelik tencerede yapıyorsanız 35-40 dk. Yeterli olacaktır.

Piştiğinde sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet osun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber