Siyaset TBMM Başkanı Binali Yıldırım’dan Macaristan’a ziyaret

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’dan Macaristan’a ziyaret

17.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Macaristan’a yapacağı ziyarete ilişkin, “TBMM’yi temsilen yapacağımız bu ziyaret ile ülkelerimiz ve halklarımız arasında tarihten gelen samimi ilişkilerimizi daha ileri taşımayı hedefliyoruz” dedi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’dan Macaristan’a ziyaret

Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver’in daveti üzerine, ziyareti gerçekleştireceklerini belirten Yıldırım, bu yılın Türkiye ile Macaristan arasındaki diplomatik ilişkilerin 95’inci yıldönümü olduğunu hatırlattı. Tarihten kültüre, bilimden sanata, savunmadan eğitime, tarımdan mimariye kadar her alanda Macaristan’la ilişkilerin sürdüğünü dile getiren Yıldırım, iki ülke arasındaki ilişkilerin ayrıca NATO ortaklığı çerçevesinde de gelişmeye devam ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı

‘Bölgesel konular’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen ekim ayında Macaristan’ı ziyaret ettiğini, bu ziyarette ilişkilerin her alanda daha ileri götürülmesi için karar alınarak yeni hedeflerin konulduğunu anımsatan Binali Yıldırım, şöyle konuştu: “TBMM’yi temsilen yapacağımız bu ziyaret ile ülkelerimiz ve halklarımız arasında tarihten gelen samimi ilişkilerimizi daha ileri taşımayı hedefliyoruz. Macaristan Meclis Başkanı Sayın Köver, geçtiğimiz ay sonu TÜRKPA Genel Kurulu vesilesiyle ülkemize gelmişti. Budapeşte’de yapacağımız görüşmede, Meclislerimiz arasındaki ilişkilerin yanı sıra ülkeler arasındaki ilişkileri, bölgesel ve uluslararası konuları da ele alma fırsatı bulacağız.”