Siyaset TBMM gündeminde

TBMM gündeminde

14.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Tren kazası, bütçe görüşmelerinin sürdüğü TBMM Genel Kurulu’nda da gündeme geldi.

TBMM gündeminde

TBMM Başkanvekili Mithat Sancar ve partilerin grup başkanvekilleri, 2019 bütçe görüşmeleri sırasında söz alarak, kazada ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Haberin Devamı

‘İzahı mümkün değil’

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Son zamanlarda devlet demiryollarında yaşananların artık bir kaza mantığıyla izahının mümkün olmadığı bu facia ile bir kere daha ortaya çıktı” dedi.

‘Mesele çok ciddi’

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül de Yüksek Hızlı Tren’in Türkiye’nin prestij projelerinden birisi olduğunu dile getirdi. Bir projeyi en prestijli hale getirecek olan durumun “insanların güvenliğini sağlayarak hizmet sunmak” olduğunu belirten Bülbül, “Arka arkaya gelen hadiseler, meselenin çok daha ciddiyetle ele alınması gerektiğini ortaya koymaktadır” diye konuştu.

‘Sorumluluk var’

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, kazayla ilgili, acıyı paylaşmanın, şifa dilemenin, bir daha tekrarlanmaması istemenin dışında bir de sorumluluğun olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, 8 Temmuz’da Çorlu’daki tren kazasıyla ilgili araştırma komisyonu kurulması için önerge verdiklerini ve bunun AK Parti’nin oylarıyla reddedildiğini söyledi.