Siyaset ‘Tehdit neredeyse biz orada oluruz’

‘Tehdit neredeyse biz orada oluruz’

23.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye açısından Fırat’ın doğusu ve Kuzey Irak’tan terör tehdidinin devam ettiğini söyledi. “Tehdit nerede olursa biz oradayız” diyen Yıldırım, “Bu konuda da hiç kimsenin icazetine, inayesine ihtiyacımız yok” dedi.

‘Tehdit neredeyse biz orada oluruz’

Yıldırım, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından yürütülecek olan Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı (EYDEP) lansman törenine katıldı. Yıldırım, konuşmasında şunları vurguladı:

Haberin Devamı

EYP TEMİZLİĞİ YAPARKEN ŞEHİT OLDULAR: Zeytin Dalı başarıyla tamamlandı. Şu anda temizlik yapılıyor. Maalesef terör unsurları giderken sağı solu EYP’lerle (El yapımı patlayıcı) her tarafı tuzaklamışlar. Bunların temizliğiyle uğraşırken kayıplarımız da oluyor. Maalesef bugün (dün) 3 şehidimiz var. EYP temizliği yaparken şehit oldular.

AFRİN’DE UYGULANACAK MODEL: Terörden bölgeyi temizledik. Şimdi de orada tıpkı Cerablus’taki, El Bab’daki, Azez’deki gibi hayatı normale döndüreceğiz. Suriye Görev Gücü diye ÖSO birimlerinin koordinasyonlarında, daha doğrusu onların icraatın içinde olacağı, Türkiye’nin de dışarıdan destek vereceği bir modeli Afrin’e de uygulayacağız.

MÜCADELE SÜRÜYOR: Terör örgütünün verdiği tahribat ve acının yavaş yavaş izleri siliniyor. Bu mücadele bitmedi. Orada bitti. Fırat’ın batısı aşağı yukarı kontrol altına alındı ama Fırat’ın doğusunda Kuzey Irak’ta tehdit devam ediyor. Tehdit nerede olursa biz oradayız. Terör örgütü Türkiye’nin hedefidir, Türkiye’nin milli meselesidir. Bu terör unsurları tamamen yok edilinceye kadar bu mücadeleyi millet olarak sürdürmeye kararlıyız.

Haberin Devamı

GÖLGE ETMESİNLER: Bu konuda da hiç kimsenin icazetine ihtiyacımız yok. Eğer dostlarımız bizi düşünüyorsa gölge etmesinler. Önümüzde terör örgütünün arkasına geçip onların arkasından namlularını bize çevirmesinler. Onlara silah vermesinler terör örgütleriyle iş tutmasınlar. Stratejik ortak olduklarını, dost olduklarını Türkiye’ye göstersinler.

İHA’LAR ÜSTÜNLÜK SAĞLADI: Afrin harekatının kaderini silahlı İHA’lar, silahsız İHA’lar değiştirdi. Orada bir üstünlük oluşturdu. Karşı tarafa verilen silahlar, mühimmatlar, bizim bu mukayeseli üstünlüğümüzün altında kaldı. Olunca da öyle istediğiniz gibi alanda nasıl sonuç almak istiyorsanız o sonucu elde edersiniz.