Ekonomi Tek tavsiyem emlak yatırımı

Tek tavsiyem emlak yatırımı

25.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projelerinden Piyalepaşa İstanbul’da yaşam başladı.

Tek tavsiyem emlak yatırımı

İstanbul Beyoğlu’nda hayata geçirilen projenin toplantısında gayrimenkul sektörüne yönelik değerlendirmeler yapan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, gayrimenkul sektörünün Türkiye’de her zaman en karlı ve güvenli yatırım aracı olduğuna dikkat çekti. İş hayatı boyunca 4 büyük kriz gördüğünü anlatan Polat, “Hayatım inşaatlarda geçti. Bugün İstanbul’da konut fiyatları artık gidebileceği en dibe gitmiştir, tamamen maliyettir. Bundan daha ucuza indiğinde o şirket battı demektir. Orta vadede döviz, konut veya mevduat yatırımlarında her zaman konut kazandırmıştır. Bir ay sonrasını değil de 2-3 sene sonrasını düşünüyorsanız kesinlikle yatırım tavsiyem konuttur. Şimdi ‘al’ zamanıdır. Yatırımcılar bu treni kaçırmasınlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Yeterlilik aransın’

Sektörün bundan sonraki en önemli sorunlarından birinin finansman olacağını vurgulayan Polat, “Türkiye’de maalesef aklına her esen inşat yapabiliyor, bu belirli bir standarda bağlanmalı. Batı ülkelerinde durum böyle değil. Müteahhitlik için bir standart, yeterlilik belgesi gibi şartların olması gerekiyor” dedi.

Piyalepaşa İstanbul’da teslimlere başladıklarını anlatan Adnan Polat, “Proje kapsamında 250’den fazla binayı yıktık. Gecekondu deyip geçmeyin, 5 katlı 10 daireli binalar vardı. 1.500’e yakın aileyi farklı yerlere taşıdık. Süreci ilk günden beri müzakere yoluyla yürüttük ancak içinde kötü niyetli olanlar da vardı. Kentsel dönüşümde hem kötü niyetli yatırımcı, hem de kötü niyetli hak sahibine karşı sert tedbirler alınmalı. Çünkü diğer türlü hak sahipleri mağdur oluyor, kentsel dönüşüm gecikiyor” dedi.

Haberin Devamı

Tek tavsiyem emlak yatırımı

Projedeki gelişmeleri Adnan Polat ile Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel anlattı.

60 aya sıfır faiz

4 milyar liralık büyük bir yatırımla hayat bulan Piyalepaşa İstanbul’un, satışa çıktığı günden itibaren yüzde 60 değer kazandığı, konutlarının yüzde 60’ının satıldığı, inşaatın yüzde 50’sinin tamamlandığı açıklandı. Projenin tamamının 2020 yılında tamamlanması hedefleniyor. 760 konut, 190 rezidansın yer aldığı projede, konutların metrekare satış fiyatı 13 bin 500 lira, rezidansların metrekare satış fiyatı 16 bin liradan başlıyor. 220 dairenin teslim edildiği projede, yıl sonuna kadar 300 dairenin daha tesliminin yapılması planlanıyor. 145 mağazanın yer alacağı Alışveriş Sokağı için de görüşmeler başladı.

Kentsel dönüşüm projesi olması sebebiyle yüzde 1 KDV oranı sunan Piyalepaşa İstanbul’dan ev sahibi olmak isteyenler şirket bünyesinde 36 aya kadar sıfır faiz, banka kredisi kullanmak isteyenler 60 aya kadar yüzde 0.98 faiz oranı ile ödeme planı yapılabiliyor.