Muğla Tekerlekli Sandalyesine Kavuştu

Tekerlekli Sandalyesine Kavuştu

23.05.2018 - 14:32 | Son Güncellenme:

.

Tekerlekli Sandalyesine Kavuştu

Muğla Milas’ta yaşayan bedensel ve zihinsel engelli genç, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ekiplerinin ramazan ziyareti sayesinde tekerlekli sandalyesine kavuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Muğla İl Müdürlüğüne bağlı ekipler, ramazan ayı dolayısıyla ilçedeki şehit, gazi, engelli ve diğer hizmetlerden yararlanan aileleri ziyaret etmeye başladı. Ekiplerin bu ziyareti sırasında Gümüşlük Mahallesi’nde, 6 aylıkken geçirdiği hastalık sonucu bedensel ve zihinsel engelli 34 yaşındaki Cemil Yalçın’ın tekerlekli sandalyesi bulunmadığı belirlendi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu’nun talimatıyla Yalçın’ın hemen yeni tekerlekli sandalyesine kavuşması sağlandı.
Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü görevlilerinden Cemal Yaşar ve Merve Ay Baykara, Yalçın’ın eğitim aldığı özel bir bakım ve rehabilitasyon merkezine giderek tekerlekli sandalyesini teslim ettiler. Ekipleri, sandalyeyle birlikte karşısında gören Yalçın, sevincini görevlilere yansıtarak gösterdi.
Anne, Zübeyde Yalçın uzun yıllardır eski tekerlekli sandalyenin atıl durumda olduğunu ve ev içinde Cemil’i hareket ettirmenin çok güç olduğunu, imkansızlıklar nedeniyle tekerlekli sandalyeyi temin edemediklerini dile getirdi. Ekiplerin, ziyarete geldiklerinden bir gün sonra bu eksikliklerinin giderildiğini anlatan Yalçın, “Cemil ve biz çok mutlu olduk. İl müdürümüz İlkay Türkoğlu’na, ilçe müdürümüz Sevim Seringen’e ve kurum çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Anne, yeni tekerlekli sandalyeyle ilk gezintisini kurum önünde yaptı.