Ekonomi TEKNOFEST ses getirecek

TEKNOFEST ses getirecek

13.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar, “TEKNOFEST’te dünyada ses getirecek havacılık gösterilerine şahit olacağız” dedi. Bayraktar, “Dünyada ilk defa motosiklet, Formula aracı, Solo Türk ve THY uçağı aynı anda yarışacak” diye konuştu.

TEKNOFEST ses getirecek

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar, “TEKNOFEST’te dünyada ses getirecek havacılık gösterilerine şahit olacağız. Dünyada ilk defa yapılan sürpriz bir yarış var. Bütün dünyada yankı bulacak. Perşembe günü onu göreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’da 20-23 Eylül tarihleri arasında yeni havalimanı yerleşkesinde düzenlenecek TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin tanıtım toplantısı Yeşilköy Havacılık Müzesi’nde yapıldı.

Demirören Medya’nın da sponsorları arasında yer aldığı, ‘Ayakları Yere Basmayan İlk Festival’ sloganıyla düzenlenen; jet uçak gösterileri, paraşüt atlayışları, planör, helikopter ve akrobasi gösterileri, simülasyon uygulamaları, takım oyunları, planetaryum, rüzgar tüneli, hava araçları sergisi, konserler ve çeşitli yarışmaların gerçekleşeceği TEKNOFEST için geri sayım başladı.

Gençlere uçma imkanı

Selçuk Bayraktar, “7’den 70’e en genç kardeşimizden en yaşlısına, ilgi alanlarına yönelik farklı farklı etkinlikler olacak. Uçurtma şöleni olacak. Maket uçak yapma atölyesi, sivil, sportif uçaklarla çekilişleri kazanan vatandaşlarımız, ufak ‘ultralight’ denilen uçaklarla uçma imkanı bulacaklar” dedi.

Haberin Devamı

750 girişimci

Katılımcı profiline değinen Bayraktar, “TEKNOFEST, geleceğin teknoloji alanlarında yarışan uluslararası yarışmaları barındırıyor. Özellikle beyaz şapkalı hacker yarışmasına dünyadan rekor düzeyde ilgi oldu. Dünyanın en iyi hackerleri yarışıyor. 14 farklı yarışma kategorisinde ülkemizde rekor düzeyde başvuru oldu. Bu gençler hayal edip, araştırıp, ürettikleri ürünleri girişim aşamasına gelme noktasında ‘take off’ girişim zirvesi var. Dünyanın her tarafından hem yatırımcılar hem de 750’den fazla girişimci gelip burada projelerini sunacaklar” dedi.

Bayraktar, “Göz bebeğimiz Türk Yıldızları ve Solo Türk her gün gösteri yapacaklar. Perşembe ve Cuma günü birer defa, cumartesi ve pazar günde 2’şer defa olmak üzere gösteri yapacaklar. Milli gururumuz ATAK helikopterimiz de orada gösteri yapacak” diye konuştu.

Bayraktar, TEKNOFEST’in Milli Teknoloji Hamlesi’nin gerçekleşmesinde çok önemli bir role sahip olduğunu belirterek, “TEKNOFEST’te 14 farklı kategoride yarışan ülkemizin kıymetli cevherleri olan 2 bin gencimiz gelecekte bu dönüşümün liderleri olacak” diye konuştu.

Rüzgar tünelinde uçuş deneyimi

Haberin Devamı

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, festivalin ana unsurunun teknoloji yarışmaları olduğuna işaret ederek, “Düzenlediğimiz teknoloji yarışmalarıyla teknolojinin sadece bugününü değil, geleceğini, 5-10 yıl sonrasını hedefleyen işler çıkarmayı planladık” diye konuştu.

Kacır, “Çok farklı aktiviteler var. 3 gün boyunca Taksim meydanında, sonrasında TEKNOFEST’te İstanbul Yeni Havalimanı’nda kocaman bir dikey rüzgar tünelinde uçmanın keyfini yaşayabilirsiniz” dedi.

‘Ciddi bir gayret var’

İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Günümüz artık bilginin, teknolojinin ve ilmin çatıştığı, çarpıştığı, rekabet ettiği bir gün. Bunun farkında olarak hem devletimiz, hem sivil toplum kuruluşlarımız ve bilim dünyamız bu konuda gerçekten ciddi bir gayret içerisinde girdi” diye konuştu.

Bakan İHA uçurdu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlığın katkılarıyla ürettikleri insansız hava aracıyla TEKNOFEST İstanbul’da yarışacak gençlerle biraraya geldi. Gençlerle buluşmasında insansız hava aracı uçuran Kasapoğlu, tüm gençleri TEKNOFEST İstanbul’a çağırdı.

Haberin Devamı

‘Gıpta edilen bir ülkeyiz’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Son 15 yılda havacılık, uydu ve uzay çalışmalarında devrim sayılacak projeler gerçekleştirildi. RASAT, GÖKTÜRK-2, BİLSAT gibi yerli milli tasarım ve üretimle uzayda uydularımız var. Kendi silahlarımızı, uçaklarımızı, helikopterlerimizi, İHA’larımızı üretiyoruz. İnsansız hava araçları alanında dünyanın gıpta ettiği birkaç ülkeden biriyiz” diye konuştu.

TEKNOFEST ses getirecek

Milli İHA’lara gezici ‘üs’

Türk savunma sanayisinin insansız hava aracı/silahlı insansız hava aracı (İHA/SİHA) üreticisi Baykar, araçların ve üzerlerindeki faydalı yüklerin komuta edildiği yer kontrol istasyonu için mobil çözüm geliştirdi. Baykar, İHA ve SİHA’ların yer kontrol istasyonunu bir kamyona entegre ederek mobil hale getirdi. Bu sayede üslerdeki sabit pozisyonlardan farklı olarak, yer kontrol istasyonları ihtiyaç duyulan bölgelere hızla hareket ettirilip İHA/SİHA’ların ve üzerlerindeki faydalı yüklerin kontrol edilmesi sağlanacak. Bu sistemle birlikte Türkiye’de tasarlanıp üretilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge desteği de alan ilk kamyon motoru TSK envanterine girdi.

Haberin Devamı

TEKNOFEST ses getirecek

Böyle yarış görülmedi

İstanbul Yeni Havalimanı’nda 20-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan TEKNOFEST, dünyada ilk kez organize edilen bir yarışmaya ev sahipliği yapacak. AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun kullanacağı Kawasaki H2R model motosiklet, Red Bull’un Formula-1 aracı, hızlı spor otomobiller, SoloTürk ve THY uçağı ile aynı anda yarışacak. Yarış, Yeni Havalimanının dünyaya tanıtımına da önemli katkı sağlayacak.

‘ROKETSAN’da işiniz hazır’

ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit, TEKNOFEST yarışmalarında dereceye giren gençlerin ROKETSAN’a başvurmaları halinde hiçbir şart aranmaksızın işe alınacağını söyledi.