Ekonomi Teknoloji şovu başlıyor

Teknoloji şovu başlıyor

24.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

En büyük teknoloji fuarlarından Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress-MWC), kapılarını açıyor.

Teknoloji şovu başlıyor

25-28 Şubat tarihleri arasında açık kalacak olan fuara, yeni mobil teknolojiler damga vuracak. Fuar, pek çok cep telefonu, akıllı saat ve tablet lansmanına sahne olacak. Ayrıca fuarda 5G önemli bir konu olacak. Katlanabilir telefonlar, mobilin geleceği, 5G, mobil donanım ve sanal gerçeklik gibi teknolojiler fuarın trendleri arasında yer alacak.

Haberin Devamı

Yeni modeller

LG’nin de fuarda Samsung’un S10 serisine cevap olarak G8 ThinQ modelini tanıtması bekleniyor. İki kamera arkada, Qualcomm Snapdragon 855 işlemci, yapay zeka ve 5G özellikli olacak. Hareketle kontrol özelliği sunacak telefonda kristal ses teknolojisi de bulunacak. Bu teknoloji ses çıkartmak için ekranı titretecek. İkinci ekranlı bir telefon tanıtacağı söylentiler arasında. Bunun G8’in bir versiyonu ya da tamamen yeni bir seri olup olmayacağı belli değil. LG’nin de diğer rakipleri gibi katlanabilir ekranlı telefon üzerinde çalıştığı biliniyor. Bunu fuarda tanıtabilir ya da sadece prototipini gösterebilir. LG’nin 5G’yi destekleyen V ve G serisi telefon lanse edebileceği de belirtiliyor. 6 inç ekranı, Qualcomm Snapdragon 855 çipseti ve 4.000 mAh’lık pili özellikleri arasında.

Haberin Devamı

Teknoloji şovu başlıyor
Sürprizler olabilir

Sony’nin de XZ serisine devam edebileceği, XZ4 modelini fuarda duyurması bekleniyor. O da, Snapdragon 855 işlemci ve üçlü kamera ve ekranın yan tarafında parmakizi okuma tarayıcısına sahip olacak. Ayrıca Xperia XZ4 Compact modelini de görebiliriz. Xperia serisi 10 ve 10 Plus adlarıyla da gelebilir.

Lenovo da MWC 2019’da bir tablet ya da phablet modelini tanıtacak. XDA Developers etkinliğinde tanıtılacak tablet 3.38 inç boyutunda Lenovo Tab V7 adıyla gelecek. Küçük tablet sınıfındaki cihazın Qualcomm Snapdragon 450 işlemci, 3GB Ram ve 1080p ekrana sahip olması bekleniyor. Lenovo’nun Phab serisi düşük fiyat ve büyük ekranla bazı Asya ülkelerinde başarı elde etmiş durumda. Nokia telefonların da yeni modellerini fuarda görebiliriz.

Katlanır ekranlar geliyor

Fuarda öne çıkacak en büyük trend katlanabilir ekranlı telefonlar. Samsung, Mobil Dünya Kogresi’nde bu modelini tanıtacağı söylentilerine karşın Galaxy Fold’u fuar öncesinde ABD’de tanıttı. Ama Huawei, LG, Xiaomi ve Oppo’nun bu segmentteki telefonlarını tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoloji şovu başlıyor

Huawei, lansman davetinde katlanabilir ekranlı ve 5G’li bir telefonu tanıtacağını belirtti. Ayrıca Huawei’den Richard Yu, ocak ayında şirketin fuarda 5G’li katlanır ekranlı telefon lanse edebileceğini açıklamıştı. Cihazla ilgili bilgiler henüz tam bilinmese de 8 inç’lik ekranı ve Kirin 980 cipseti olacağı sızdırıldı. Şirket aynı zamanda yeni Balong 5000 5G modemininin desteklediği 5G akıllı telefon lanse etmeyi planladığını açıklamıştı. Fuarda yeni bir tabletini de duyurabilir.

Haberin Devamı

Huawei, P30 ve P30 Pro da fuarda tanıtılabilir. Yeni telefon arkada üçlü kamerayla gelebilir, parmakizi tarayıcısı ve kulaklık girişinin olması bekleniyor. Ancak bu telefon Paris’teki etkinliğinde de tanıtılabilir.

Teknoloji şovu başlıyor

S10 bekleniyor

Samsung ise bütün amiral gemilerini fuar öncesinde San Francisco’daki etkinliğinde duyurduğu için fuarda sadece katlanabilir telefonu Galaxy Fold ve S10 serisini sergilemesi bekleniyor. Ayrıca ilk 5G’li telefonunu ve A serisi telefonlarının devamını da tanıtabilir.

Teknoloji şovu başlıyor

Sanal gerçeklik gözlüğü

Farklı bir ürün olarak Microsoft fuarda öne çıkacak. Sanal gerçeklik gözlüğü HoloLens’in ikinci versiyonunun tanıtımını yapması bekleniyor. HoloLens gözlük, 2015’de geliştirilmişti. Microsoft davetinde bu konuda teaser verirken. HoloLens’in geliştiricisi Alex Kipman da, Microsoft’un Barcelona’da odağının sanal gerçeklik üzerinde olacağını belirtmişti. Gözlükle ilgili çok bilgi yok ancak Qualcomm’un XR1 platformunu kullanacak. Bu teknolojinin yüksek kalitede AR ve VR deneyimi sunduğu belirtiliyor.