Teknoloji 11 Eylül görüntüleri Google Earth’te ortaya çıktı!

11 Eylül görüntüleri Google Earth’te ortaya çıktı!

16.09.2021 - 13:36 | Son Güncellenme:

Günler önce yıl dönümü kutlanan 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından Google Earth üzerinden o dönemki görüntüleri ortaya çıktı. Felaket gününe ait fotoğraflarda, New York'ta yerle bir edilmiş Dünya Ticaret Merkezi'nin çevresinde, şehrin dört bir yanından büyük bir bulutun altında olduğu net bir şekilde görülüyor.

11 Eylül görüntüleri Google Earth’te ortaya çıktı

2001 yılının sonlarında şehirde yaşayan birçok insan, İkiz Kuleleri’n yıkılmasından sonraki haftalarda binanın gökyüzüne yüksek oranda duman salmaya devam ettiğini ve bu bulut tabakasının uzaydan görülebildiğini öne sürmüştü.

Haberin Devamı

ÇARPICI GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Reddit'teki kullanıcılardan birisi 11 Eylül’ün ardından bir uçak seyahati yaptığını söyledi. Bu sırada uçak saldırının yaşandığı binan üstünden geçerken dumanlar hala üstünde görüldüğünü aktardı.  

11 Eylül görüntüleri Google Earth’te ortaya çıktı

Ekran görüntülerini yükleyen kullanıcı görsellerin yüksek kaliteli sürümleriyle ve harita görüntüleriyle  Google Earth Pro'yu karşılaştırıyor. "Google earth pro'yu açmayı deneyin ve üstteki saati kullanarak tarihi Eylül 2001'e ayarlayın, ardından saldırıların olduğu yere gidin ve görmelisiniz." diyerek paylaşıma not düşen kişi, saldırının boyutunu gözler önüne seriyor.

Resmi kayıtlara göre 2 bin 977 kişiyi öldüren dünyanın en ölümcül terör saldırısı olarak tanımlanan bu saldırıda New York bölgesinden çıkan devasa enkaz, yüksek oranda ısı ve zehirli dumanların yayılmasına neden oldu.