Teknoloji Android kullanıcıları uygulamalara giriş yapamıyor! Kesin çözüm geldi

Android kullanıcıları uygulamalara giriş yapamıyor! Kesin çözüm geldi

23.03.2021 - 09:33 | Son Güncellenme:

Zaman zaman uygulamaların altyapısında yaşanan bazı sorunlar sebebiyle kullanıcılar uygulamalara giriş yapamıyor. Bu sefer piyangonun Android kullanıcılarına vurduğunu söylemek mümkün. Yüzlerce Android kullanıcısı dün gece geç saatlerden beri aktif bir şekilde kullandıkları uygulamalarda sorunlar yaşıyor. Özellikle Binance, Twitter, Gmail ve EkşiSözlük'ün mobil uygulaması gibi çeşitli uygulamalarda sorun yaşanıyor.

Android kullanıcıları uygulamalara giriş yapamıyor Kesin çözüm geldi

Twitter ve EkşiSözlük üzerinden sorunlar yaşadıklarını bildiren Android kullanıcıları uygulamalara girdiklerinde birden attığı ya da çöktüğü üzerine sorunlar yaşadıklarını bildirdi. Daha fazla kullanıcının sorun bildirmesinin ardından Google tarafından da bir açıklama geldi. 

Haberin Devamı

Google sözcüsünden yapılan açıklamada, "Android'deki WebView'ın bazı uygulamalarda çökmeye sebep olduğunun farkındayız. Bu sorunu çözmek için kapsamlı olarak çalışıyoruz" sözlerine yer verildi. 

Sorunun geçici çözümü için kullanıcılara öneriler sunuluyor. Yaşanan sorunun sorumlusu olarak Android System Webview gösteriliyor ve bu uygulamanın kaldırılması sorunu şu anlık çözüyor. 

Android kullanıcıları uygulamalara giriş yapamıyor Kesin çözüm geldi

İnternet bağlantısı bulunan uygulamalarda içeriklerin görünmesini sağlayan Android System Webview, bu noktada kullanıcıların sorun yaşamasına neden oluyor. Sorunun çözümü için iki yol öneriliyor. İlki telefondan bu uygulamayı kaldırmak ve tekrar yüklemek. Bazı kullanıcılar bu işlemleri yaptıktan sonra uygulamalara giriş yapabildiklerini söylüyor. Bir diğer seçenek ise uygulamayı silmeden devre dışı bırakmak. 

Haberin Devamı

Uygulamayı kaldırmak için öncelikle ayarlara giriş yapmanız gerekiyor. Burada uygulamalar bölümüne giriş yaptıktan sonra Android System Webview'ı bulmalısınız. Sol alt kısımda yer alan devre dışı bırak seçeneğine tıkladıktan sonra uygulamanın devre dışı kaldığını ve sorunun çözüldüğünü göreceksiniz.

Güncelleme geldi: Google yaşanan sorun sonrası çözüm sunduklarını aktardı. Sorunu halen devam eden kişiler için Android System Webview uygulamasının güncellemesi gerekiyor. Kullanıcıların uygulamanın yeni sunulan 89.0.4389.105 sürümüne yüklemesi sorunun çözülmesine yardımcı oluyor.