Teknoloji Android Sistem Webview Nedir, Ne İşe Yarar? Webview Nasıl Etkinleştirilir?

Android Sistem Webview Nedir, Ne İşe Yarar? Webview Nasıl Etkinleştirilir?

12.12.2021 - 01:38 | Son Güncellenme:

Kullanılan sistemler her geçen gün farklılık gösterebilmektedir. Karşınıza çıkabilecek olan teknolojik terimlerle ilgili olarak ise bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Android sistem Webview ise bu terimlerden birisi olarak ifade edilebilir. Android sistem Webview nedir, ne işe yarar? Webview nasıl etkinleştirilir? Android sistem Webview ile ilgili tüm detayları derledik.

Android Sistem Webview Nedir, Ne İşe Yarar Webview Nasıl Etkinleştirilir


Android sistem Webview karşınıza çıkabilecek olan yabancı kelimelerden birisi olarak bilinmektedir. Bu sistemin aynı zamanda Chrome tarafından da desteklendiğini söylemek mümkündür. Android sistem Webview bir sistem bileşeni olarak da ifade edilebilmektedir.

Android Sistem Webview Nedir, Ne İşe Yarar?

Android sistem Webview bir sistem bileşeni olarak bilinmektedir. Android uygulamalarının web içeriğinin görüntülenmesine olanak sağlayan bir sistem olduğunu söylemek de mümkündür.

Android System WebView telefonlarda da kolay bir teknik ile etkinleştirilebilmektedir. Telefonunuzun ayarlar bölümüne girdikten sonra uygulamalar kısmına basmanız gerekmektedir. Sonrasında ise Android sistem Webview kısmına bastıktan sonra aktifleştirmeniz mümkün olmaktadır.

Webview Nasıl Etkinleştirilir?

Webview bazı durumlarda kendiliğinden devre dışı konuma gelebilmektedir. Bu durumlarda telefonunuzdan Webview sistemini tekrar aktifleştirmeniz gerekmektedir. Webview etkinleştirme işleminin gerçekleştirilmesi için ise öncelikli olarak telefonun ayarlar bölümüne girilmesi gerekmektedir.

Sonrasında ise uygulamalar kısmında Android sistem Webview uygulamasını bulduktan sonra açarak etkinleştirme işleminin gerçekleştirilmesi sağlanmalıdır. Webviev güncellenmediği durumlarda da devre dışı kaldığını söylemek mümkün olmaktadır. Böyle durumlarda önce güncellemek sonrasında etkinleştirmek gerekmektedir.