Teknoloji Android tarihinin en çok indirilen sürümü!

Android tarihinin en çok indirilen sürümü!

12.06.2021 - 14:34 | Son Güncellenme:

Android 12 beta, yeni rakamlara göre şimdiye kadar en çok indirilen Android betası olarak gösteriliyor.

Android tarihinin en çok indirilen sürümü

Android işletim sisteminin mühendislik başkan yardımcısı olan Dave Burke, Andorid 12 beta sürümünün Android tarafındaki önceki sürümlerin betalarına göre en çok indirildiğini ve bunun bir rekor olduğunu söylüyor. Twitter hesabı üzerinden bu haberi duyuran Burke, müjdeyi bir blog yazısını etiketleyerek duyurdu. 

Haberin Devamı

ANDROID 12 BETASI EN ÇOK İNDİRİLEN OLDU

Dünyada en çok kişiye ulaşan işletim sistemlerinden biri olan Android, yeni beta güncellemesini mayıs ayında almıştı. Android 12 beta olarak adlandırılan bu sürüm pek çok yeniliği de beraberinde getirmişti. 

Uzun bir sürenin ardından ilk kez arayüz tasarımını bu kadar değiştiren Google, kullanıcılara yenilikler de sunmuştu.  Android ekosisteminde yer alan tasarımsal anlamdaki en büyük değişim ile gelecek olan Android 12, görsel açıdan da neredeyse baştan aşağı yenilendi.

Android tarihinin en çok indirilen sürümü

Yeni sürümle birlikte kullanıcılar daha kişiselleştirilebilir bir deneyim ile karşılaşıyor. Google, özel bir renk paleti ve yeniden tasarlanmış widget’larla telefonunuzu tarzınıza uygun şekilde özelleştirmeye olanak sağlayacak. 

Haberin Devamı

Tamamen kişiselleştirme ve kullanıcı deneyimine odaklanan işletim sistemi, duvar kağıdını kısa süre içinde tarayarak hangi renklerin daha baskın olduğunu ayırt ederek, arayüzü de bu renk ile uyumlu hale getirecek. 

Böylelikle kullanıcılar, duvar kağıdı, kilit ekranı, ses kontrolleri, ve bildirim çubuğunda çok daha uyumlu bir tema görecek. Widget sistemi de benzer bir entegrasyon sunarak, işletim sistemine göre değişecek.