Teknoloji App Store'daki 32-bit uygulamalar arama sonuçlarından kaldırıldı

App Store'daki 32-bit uygulamalar arama sonuçlarından kaldırıldı

05.06.2017 - 13:40 | Son Güncellenme:

Apple'ın iOS 11 ile 32-bit uygulamalara desteğini keseceği bir süredir konuşuluyordu. Cupertinolu şirket iOS 11'i yayınlamadan önce App Store'daki arama sonuçlarında 32-bit uygulamaları listelemeyi sonlandırdı.

App Storedaki 32-bit uygulamalar arama sonuçlarından kaldırıldı

iPhone 5S ile başlatılan 64-bit işlemcilerle uygulamaları uyumlu hale getirme çalışmalarından dolayı Apple'ın iOS 11’de birçok uygulamayı mağazasından kaldıracağını sizlere daha önce aktarmıştık. Hatta Apple, iOS 10.3.2 Beta 1 güncellemesi ile artık 32-bit destekleyen iPhone ve iPad modellerinde destek vermeyeceğini açıklamıştı. Şimdi ise App Store'daki arama sonuçlarında 32-bit uygulamalar gösterilmiyor. Bunlara doğrudan indirme bağlantısına sahip olan kullanıcılar erişebiliyor.

Haberin Devamı

Apple’ın böyle bir adım atmasının altında ise 32 bitlik uygulamaların cihazın performansını düşürmesi yatıyor. Çünkü 64-bit tabanlı uygulamaların hızı, 32-bite oranla daha hızlı. Aynı zamanda büyük boyutlu dosya işlemlerinde 64-bit uygulamalar daha iyi performans sağlıyor ve 64-bit daha çok RAM tüketebildiği için grafikler çok daha canlı.