Teknoloji Apple aşı karşıtlarını içinde barındıran uygulamayı kaldırdı

Apple aşı karşıtlarını içinde barındıran uygulamayı kaldırdı

01.08.2021 - 15:35 | Son Güncellenme:

Apple bünyesinden zaman zaman uygulamaları kaldırıyor. Bazıları topluluk kurallarına uymuyor bazılarıysa ‘dolandırıcılık’ odaklı olabiliyor. Şimdi ise mevzubahis uygulama Unjected oluyor ve bu uygulama aşı karşıtları tarafından daha çok kullanılıyor olmasıyla biliniyor.

Apple aşı karşıtlarını içinde barındıran uygulamayı kaldırdı

Koronavirüs yanında pek çok sorunu da beraberinde getirdi. Aşı olmayan ya da aşı karşıtlarını da oluşturan salgın, sosyal medyada da tartışmalara neden oluyor. Zira aşı karşıtları eylemleriyle pek çok kişiyi etkiliyor. İşte bu noktada karşımıza çıkan Unjected, App Store’da yer alan ‘sosyal medya ve arkadaşlık’ uygulaması.

Haberin Devamı

GOOGLE PLAY STORE DA SÜRE VERDİ

Söz konusu uygulamanın içinde kendisine yer bulan aşı karşıtları, yanlış bilgilerin de yayılmasına neden oluyor. Bu sebeple uygulamaya el atan Apple, uygulamayı App Store üzerinden kaldırdı. Öte yandan aynı uygulamanın Google Play Store üzerinden de kaldırılması için çalışmalar sürüyor.

Kötü niyetli kişiler bu uygulamayı propaganda aracına da dönüştürüyor. Kötü niyeti fark eden Apple ise uygulama mağazasından Unjected’ı kaldırdı. Öte yandan Google tarafından da uyarı alan uygulama eğer uygulama içinde yer alan yalan/yanlış bilgileri kaldırmazsa Android uygulama mağazası Play Store’dan da kaldırılacak. Google’ın isteğini gerçekleştirmesi için Unjected geliştiricilerinin iki haftası bulunuyor.