Teknoloji Apple ile FBI Arasındaki Sorunlar Geçmişe Dayanıyor

Apple ile FBI Arasındaki Sorunlar Geçmişe Dayanıyor

21.03.2016 - 13:52 | Son Güncellenme:

Apple‘ın ile FBI ile arasındaki sorunların nedeni olan şifrelerin kırılması konusu, aslında çok daha öncesine dayandığı ortaya atıldı.

Apple ile FBI Arasındaki Sorunlar Geçmişe Dayanıyor

Apple ile FBI arasında uzun bir süredir devam eden sorunların nedeni olarak şifrelerin kırılması görülüyordu. FBI’ın en son San Bernardino saldırılarından sonra Apple’dan iOS işletim sistemine giriş izni istemesi sorunları daha da çok büyütmüştü. Ardından FBI’ın bu talebine olumsuz yanıt veren Apple‘ı mahkeme haklı bulmuş ve dava süreci tüm hızıyla devam ediyordu.

Haberin Devamı

Ortaya atılan son iddialar ise Apple ile FBI arasında çıkan bu sorunların aslında daha da öncesine dayandığı yönünde. Bloomberg tarafından yayımlanan bir habere göre FBI ile Apple arasındaki sorunlar iOS 8 işletim sistemi ile beraber başlıyor. Şirketin mesajlaşma ve görüntülü sohbet uygulamaları olan FaceTime ve iMessage kullanıcılarının yüksek güvenli görüşmesi neticesinde FBI yine iOS işletim sistemi için giriş izni istemiş, ancak Apple o zamanda bu talebi geri çevirmiş.

İki kurum arasındaki bu musibet hala devam ediyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin!

FBI Uyarıyor; Aracınız Başkası Tarafından Ele Geçirilebilir