Teknoloji Apple’ın Bilmenizi İstemediği iPhone İpuçları!..

Apple’ın Bilmenizi İstemediği iPhone İpuçları!..

23.12.2015 - 16:55 | Son Güncellenme:

iPhone için büyük yenilikler getiren iOS 8'in üzerinden 1 sene biraz güzelleştirmeler yapan iOS 9'un ise üzerinden 3 ay geçti

Apple’ın Bilmenizi İstemediği iPhone İpuçları..

iPhone için büyük yenilikler getiren iOS 8'in üzerinden 1 sene biraz güzelleştirmeler yapan iOS 9'un ise üzerinden 3 ay geçti. Bir iPhone ile yapılabilen şeyler gerçekten harika. Bazıları çok bilinen şeylerken bazıları için çeşitli ipuçları gerekiyor. İşte iPhone'u bir usta gibi kullanmanızı sağlayacak ipuçları. Mesaj, e-mail yazarken ya da bir fotoğrafı düzenlerken bir hata yaptınız.

Haberin Devamı

Geri alma işlemi için telefonunuzu sallamanız yeterli. Boşluk tuşuna 2 defa dokunmak otomatik olarak nokta koymanızı sağlar. Video oynatım hızını ayarlamak için parmağınızı ekranda aşağıya doğru çekebilirsiniz. Fotoğraf çekerken butona basılı tutarsanız birden fazla fotoğraf çekebilirsiniz ve daha sonra aralarından en iyisini seçebilirsiniz. Mesajların saatlerini görmek için mesajları tutup sola doğru sürükleyebilirsiniz. Telefonunuzu uçak moduna alarak daha hızlı şarj edebilirsiniz. Telefonunuza gelen bildirimlerin size kamera flaşı ile uyarı vermesini sağlayabilirsiniz.

Kısayollar zaman kurtarır. Ayarlar, Genel, Klavye, Metin Değişimi bölümünden kısa yollar ekleyebilirsiniz. Böylelikle yazı yazarken o kısaltmayı yazdığınızda eklediğiniz kelime çıkar. Safaride noktaya basılı tuttuğunuzda ekrana .com, .net gibi internet adresi uzantıları gelir. Yatmadan önce telefonunuzdan müzik ya da sesli kitap dinlemeyi seviyorsanız ancak siz uyuyunca kapansın istiyorsanız bunu Saat uygulamasında Sayaç bölümünden Sayaç Bitince bölümüne dokunup en alttan Çalmayı durdur seçeneğini seçebilirsiniz. Mail uygulamasından Yeni Mail simgesine uzun basarak yazdığımız taslakları bir arada bulabiliriz.