Teknoloji Apple Music, Şimdiden 10 Milyon Aboneye Sahip!

Apple Music, Şimdiden 10 Milyon Aboneye Sahip!

29.07.2015 - 09:59 | Son Güncellenme:

iOS 8.4 sürümü ile hayatımıza giren Apple Music, üye sayısı bakımından kısa sürede büyük bir başarı elde etti. Detaylar haberimizde... Çevrim içi müzik dinleme servislerine olan ilgiye karşı kayıtsız kalmayan...

Apple Music, Şimdiden 10 Milyon Aboneye Sahip

iOS 8.4 sürümü ile hayatımıza giren Apple Music, üye sayısı bakımından kısa sürede büyük bir başarı elde etti. Detaylar haberimizde... Çevrim içi müzik dinleme servislerine olan ilgiye karşı kayıtsız kalmayan Apple, sektöre Apple Music adı ile geçtiğimiz haftalarda girmişti. Henüz ülkemizde telif hakları nedeniyle kullanılamayan hizmetin Dünya'da ise çoktan başarıya ulaştığı görüldü. Belirli bir ücret karşılığında internet üzerinden yasal bir şekilde müzik dinlemeyi mümkün kılan servis, açıklanan bilgilere göre epey kullanıcıya ulaşmış durumda. Apple Insider sitesinin yer verdiği habere göre Apple Music, çıkış yaptığı ilk günden bu yana tam 10 milyon üye sayısına erişti. Bu, her ne kadar 4 haftada başarılı bir rakam sayılsa da kimi yabancı analistler gidişatın hiç de iyi olmadığını söylüyor. Şu anda çokça iOS 8.4 yüklü cihaz bulunuyorken bunlardan sadece 10 milyonunun Apple Music'e kayıt olması, beklentinin aşağısında olarak yorumlandı.

Haberin Devamı

Üstelik ilk 3 ay ücretsiz üyelik fırsatı da sunan firma, yine de ilk ay içerisinde daha fazlasını elde edebilmiş değil. Servisin en azılı rakibi Spotify'a baktığımızda ise 75 milyon üye görüyoruz. Bunlardan yaklaşık 20 milyonu ücretli üyelik. Tabi bu rakamın oluşmasında geçen zamanın etkisi büyük. Üstelik Spotify sadece iOS cihazlarda değil Windows ve Android tabanlı pek çok platformda kendisini çoktan gösterdi. Kaldı ki zaten Apple'ın Music hizmetini Android sistemlerine de getireceği biliniyor. Bahsettiğimiz sayı henüz Apple tarafından resmi bir şekilde onaylanmadı. Yani yine de firmanın yayınlayacağı raporu beklemekte fayda var. Konu hakkında yeni bir gelişme yaşanırsa aktarmış olacağız, takipte kalın.