Teknoloji Apple'dan kullanıcıların fotoğraflarının taranmasıyla ilgili yeni açıklama

Apple'dan kullanıcıların fotoğraflarının taranmasıyla ilgili yeni açıklama

10.08.2021 - 14:16 | Son Güncellenme:

Apple hatırlarsanız geçen haftalarda CSAM adlı yeni sistemini duyurmuştu. Bu sistem çocuk tacizine yönelik fotoğrafları bulmaya odaklanıyordu. İşte sisteme yönelik pek çok eleştiri de bu noktada yapıldı. Apple konu hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Appledan kullanıcıların fotoğraflarının taranmasıyla ilgili yeni açıklama

Apple geçen günlerde CSAM isimli bir sistem geliştirdiğini duyurdu ve bu sistem iCloud’a yüklenen fotoğrafları özel bir veri tabanıyla karşılaştırmaya dayanıyor.

Haberin Devamı

Çocuk istismarını engellemek adına geliştirilen bu sistem, Apple’ın yazılımla iCloud hesaplarını tarayarak incelemesine odaklanıyor.

Eğer bulut sistemde bulunan görüntüler çocuk istismarı görüntülerinden oluşan veri tabanında bir eşleşme bulunursa adli makamlara bildirilecekti. İşte bu noktada eleştirilen şirket yeni bir açıklama geldi. Apple, tespit ettiği kullanıcıları hiçbir şekilde hükümet yetkilileri ile paylaşmayacaklarını vurguladı. 

ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNE AYKIRI

Sistemin nasıl işleyeceğini de açıklayan Apple, kullanıcıların iCloud sistemine yüklediği fotoğrafları tarayacak ve çocuk istismarına yönelik bir fotoğraf tespit ettiği anda fotoğrafı sansürleyecek ve ardından kullanıcıya bildirim gönderecek.

Haberin Devamı

Bu sistem her ne kadar çocuk istismarını önlemeye yönelik olsa da kullanıcılar tarafından özel hayatın gizliliğine yönelik bir saldırı olarak görülüyor.