Teknoloji Apple’ın çocuk istismarına yönelik sisteminde yeni detay: iCloud Mail’i tarıyor!

Apple’ın çocuk istismarına yönelik sisteminde yeni detay: iCloud Mail’i tarıyor!

24.08.2021 - 13:22 | Son Güncellenme:

Apple zaman zaman verdiği kararlar ile gündeme bomba gibi düşüyor. Çocuk istismarını önlemek adına geliştirdiği özel sistem sayesinde hem takdir edilen hem de eleştirilen teknoloji devi ‘iCloud Mail’ hesaplarını taradığını doğruladı.

Apple’ın çocuk istismarına yönelik sisteminde yeni detay: iCloud Mail’i tarıyor

Sputnik’te yer alan habere göre Apple’ın bir süre önce duyurduğu CSAM, kullanıcıların iCloud hesapları içindeki ‘riskli ve tehlikeli’ fotoğrafları tarama yaparak tespit edebiliyor. Öte yandan iCloud fotoğraflarını ve iCloud yedeklerini periyodik olarak tarama sistemi kısmen yeni gibi duruyor. Zira Apple’ın iCloud e-postaları için tarama yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

APPLE'IN YENİ KARARI BÜYÜK YANKI BULACAK

Apple'ın e-posta gözlem sistemi söylendiği kadarıyla 2019'dan beri aktif. Bu denetlenmenin ise iOS özellikli cihazlarda Mail uygulamasını kullanan kişilerde geçerli olduğu aktarılıyor. 9To5Mac'in araştırma yaptığı ve yetkili makamlara yönelttiği sorular sonucunda ortaya çıkan bu konu da eleştirilerin artmasına neden oluyor.

Yani güvenlik vurgusu yapan ve her fırsatta kullanıcılarını takip etmediğini söyleyen Apple için bu tarz ‘izlemelerin’ büyük yankı bulması bekleniyor.