Oyun Dunyasi Atari'den Minimalist MOBA: Minimum

Atari'den Minimalist MOBA: Minimum

10.08.2014 - 23:30 | Son Güncellenme:

Aslında Minimum’a basitçe MOBA türünde bir oyun deyip geçmek pek mümkün değil.

Atariden Minimalist MOBA: Minimum

Atari firmasının yeni üçüncü kişi kameralı aksiyon oyunu Minimum, son yıllarda gördüğümüz bazı başarılı oyunların bir karması gibi. Önce biraz Minecraft alınır, karakterler kutu kutu ve LEGO gibi tasarlanır, böylece aşırı karışık ve bilgisayarınızı yoracak modellerden itinayla uzak durulur. Ardından MOBA mantığı alınır ve silahlarla, üçüncü kişi kamerasından bakarak bir oynanış yaratılır. Sonra da Titanfall’daki dev robotlar alınır, pilotsuz şekilde oyun alanına eklenir.

Nihayetinde ortaya çıkan oyun aslında ilginç şekilde orijinal ve çekici duruyor. Geliştiricisi Human Head Studios’un aldığı ve bilinçli olup olmadığını bilemediğimiz kararları, ortaya basit görünümlü ama oynanış açısından insanların hoşuna gidebilecek bir karışım yaratmış olabilir.

Aslında Minimum 2013 yılında ilk duyurulduğunda, FEAR oyununun yaratıcısı TimeGate Studios firmasındaydı ama firma iflas edince iptal edildiği zannediliyordu. Atari elindeki konsepte çok güveniyor olmalı ki, bir sürprizle oyunu geri getirme kararı aldı.