Teknoloji Bıos Güncellemesi Nasıl Yapılır? Bios Güncellemesi Ne İşe Yarar?

Bıos Güncellemesi Nasıl Yapılır? Bios Güncellemesi Ne İşe Yarar?

10.04.2021 - 02:31 | Son Güncellenme:

Anakartların kalbi olarak nitelendirilen BIOS’lar, kullanıcıların genellikle müdahale etmekten çekinmekte olduğu donanımlar arasında yerini almaktadır. Özellikle de BIOS güncelleme yazılımlarında yer alan ciddi uyarılarla bu durum tedirginlik yaratan bir hale geliyor. Sizin için BIOS güncellemesi nasıl yapılır? Bios güncellemesi ne işe yarar şeklindeki soruların yanıtlarını tüm detayları ile birlikte derledik.

Bıos Güncellemesi Nasıl Yapılır Bios Güncellemesi Ne İşe Yarar


BIOS güncelleme işlemini gerçekleştirmeye başlamadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli husus anakartın marka ve modeline uygun olarak hazırlanmış olan BIOS yazılımını bulmaktır. Elinizde bulunan anakart için hazırlanmamış olan bir BIOS yazılımının yüklenmesi sistemin stabilitesini ciddi oranda riske atabilmektedir.

BIOS Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Kullanmakta olduğunuz anakartın üreticisine ait olan site üzerinden uygun modeli bulduktan sonra yazılım ve sürücü konusunda BIOS güncellemelerini görmek mümkün olmaktadır. Yayınlanmakta olan BIOS sürümünün yüklü olanından sürüm ile aynı olup olmadığını anlamak adına bilgisayara CPU-Z programını kurarak yüklü olan sürüm ile kıyaslama yapmak gerekir.

Yayınlanmış olan sürümün, yüklü olandan güncel olması durumunda direkt olarak bilgisayara indirilmelidir. Bir zip dosyası formunda inecek olan dosya ilk olarak zip dosyasından çıkartılır. Çıkan klasörü herhangi bir USB belleğin içine kopyalanması gerekir.

BIOS güncellemesi yapılmaya başlanan bilgisayar yeniden başlatılmalı ve açılış esnasında BIOS ekranına giriş yapılmasını sağlayacak olan tuşa basılmalıdır. Bu tuş genellikle DEL, F12 gibi tuşlar olmaktadır. Yenilenen yazılımlar aracılığıyla BIOS ekranları fare kullanılarak kontrol edilebilir hale geldi. Bu sayede işlemler çok daha kolay bir şekilde yapılabilir olmaktadır.

BIOS Güncellemesi Ne İşe Yarar?

BIOS güncellemesi, bilgisayarın mevcut performansını arttırılması amacıyla yapılır. Bunun yanı sıra yeni nesil işlemciler ile uyum sağlamak, bilgisayarda ortaya çıkan bazı hataları düzeltmek, bilgisayardaki bazı donanımların düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla BIOS güncellemesi önemli bir unsuru oluşturmaktadır.

Online oyun tutkunları için en önemli özelliklerden biri FPS olmaktadır. Yalnızca online değil bilgisayar oyunu oynayan kişiler performansa büyük önem veriyor. Performans arttırmak amacıyla da aradıkları yollardan biri BIOS güncellemesi olmaktadır. Bios güncellemeyle birlikte pek çok donanım veya yazılımı uyumlu hale getirilebilmektedir. Bu da kişilerin bilgisayarlarında daha iyi performans göstermesini sağlamaktadır.