Teknoloji Casper'dan yapay zekalı akıllı telefon geliyor

Casper'dan yapay zekalı akıllı telefon geliyor

04.07.2018 - 09:06 | Son Güncellenme:

Casper’ın da yapay zeka teknolojisine sahip bir akıllı telefon modeli üzerinde çalıştığı ve bunu kısa süre sonra piyasaya süreceği iddia edildi. Peki Casper'ın yapay zekalı telefonu neler sunacak?

Casperdan yapay zekalı akıllı telefon geliyor

Casper, yapay zeka zeka teknolojisine sahip akıllı telefon modelinde 2018 Dünya Mobil Kongresi’nde ödül alan Helio P60 işlemci kullanacak.

Haberin Devamı

MediaTek’in sitesinden edinilen bilgilere göre, yapay zekalıHelio P60 işlemci, hem kamera deneyiminde,hem de oyun performansında kullanıcıya 2 kat fayda sağlıyor. Telefonun işlemcisi zaman içinde telefonu öğreniyor ve ona göre hızlı şekilde bilgi işlemeye başlıyor. Casper’ınyeni akıllı telefonu, yüz algılama ve gerçek zamanlı kamera fonksiyonları ile her türlü ışıklı ortama adapte olabiliyor. 8 çekirdekli işlemcisinin 4 çekirdeği Arm-Cortex A73 olduğundan, oyun performansında Antutu skoru yaklaşık 140.000.

Telefonun kullanıcısının davranışlarını zaman içerisinde öğrendiği ve kullanıcısına göre aksiyon aldığı iddia edildi. Örneğin fotoğraf çekerken arka planı süreki flu yapıyorsanız, fotoğraf çek denildiğinden yapay zeka arka planı direkt flu yapabiliyor.

Haberin Devamı

Casper’ın yapay zekalı telefonunu ne zaman tanıtacağı, hangi özellikler ve fiyat ile geleceği önümüzdeki günlerde belli olacak. Gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz, takipte kalın.