Teknoloji Cgı Nedir? Cgı Teknolojisinin Filmlere Katkıları Nelerdir

Cgı Nedir? Cgı Teknolojisinin Filmlere Katkıları Nelerdir

01.03.2021 - 16:21 | Son Güncellenme:

Sinema sektöründe özellikle 2000'li yıllardan sonra birçok yeni teknoloji kullanılmaya başlandı.. Fantastik ve aksiyon türündeki filmlerde kullanılan bu teknolojiler, filmlerin çok daha kısa sürede çekilmesini sağlıyor. Görsel efektlerin de daha kaliteli olmasını sağlayan teknolojilerden biri de CGI. CGI nedir ve filmlere katkılara nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Cgı Nedir Cgı Teknolojisinin Filmlere Katkıları Nelerdir

 CGI teknolojisinin kullanıldığı diğer film türleri şu şekilde sıralanabilir: Animasyon, anime, polisiye, bilim kurgu ve süper kahraman filmleri.

Haberin Devamı

 CGI Nedir? 

 Açılımı Computer Generated Imagery olan CGI teknolojisi, bilgisayarda hazırlanan tüm efektlerin filmlere aktarılmasını sağlıyor. Bu sayede sadece çekilen görüntüler ile çizilen resimler ve grafikler bir arada kullanılabilmektedir. 

 CGI teknolojisi 2010 yılından sonra Hollywood sinemasında kullanılmaya başlandı. Bu teknolojiyi ilk kullanan yönetmenlerden biri Yüzüklerin Efendisi üçlemesiyle bilinen James Cameron'dur. En iyi görüntü yönetimi ve görsel efekt Oscar'ına layık görülen Avatar filminin birçok sahnesinde de CGI kullanıldı. 

 CGI Teknolojisinin Filmlere Katkıları Nelerdir? 

 Daha çok bilim kurgu, post- apokaliptik ve süper kahraman filmlerinde kullanılan CGI teknolojisinin sinema filmlerine sağladığı katkılar şunlardır: 

Haberin Devamı

 1- Maliyeti yarı yarıya düşürmesi: 

 2010 yılından önce filmlerin görsel efektleri için milyonlarca dolar harcanırken bugün çok daha az maliyetle, çok daha iddialı efektler yapılabiliyor. Bunun en büyük nedeni ise CGI teknolojisinin tamamen bilgisayar destekli olması. 

 2- Yönetmene ve teknik ekibe zaman kazandırması: 

 Önceki yıllarda aylarca süren film çekimlerini artık çok daha kısa bir zaman içerisinde tamamlamak mümkün. Bu da yapımcı ve yönetmenlerin zamandan tasarruf etmesini sağlıyor.

 3- Filmlerdeki görsel efektlerin çok daha kaliteli olması: 

 Transformers, Iron Man, Avangers ve Yüzüklerin Efendisi filmlerinde kullanılan CGI teknolojisi, görsel efektlerin kalitesini arttırıyor. Bu da filmlerin gişe rekoru kırmasındaki en büyük etkenlerden biridir.