Oyun Cristiano Ronaldo başka takıma giderse FIFA 18'in kapağı değişebilir

Cristiano Ronaldo başka takıma giderse FIFA 18'in kapağı değişebilir

19.06.2017 - 10:00 | Son Güncellenme:

FIFA 18'in kapak yıldızı olan Cristiano Ronaldo, Real Madrid'den başka bir kulübe tranfer olursa Electronic Arts oyunla ilgili hem maliyetli hem de ciddi değişiklikler yapmak zorunda kalacak.

Cristiano Ronaldo başka takıma giderse FIFA 18in kapağı değişebilir

Electronic Arts, 29 Eylül 2017’de dünya çapında PlayStation 4, Xbox One, PC, Nintendo Switch, PlayStation 3 ve Xbox 360 için piyasaya sürülecek FIFA 18’in global kapak yıldızının Real Madrid C.F. takımından Cristiano Ronaldo olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Ancak futbol yıldızı Cristiano Ronaldo, FIFA 18 için kapak yıldızı olarak ilan edildikten birkaç gün sonra, Real Madrid'den gidebileceği haberleri EA Sports pazarlama ekibini zora soktu.

E3 fuarında yeni oyunu FIFA 18'i tanıtan EA'nın reklamlarının büyük bölümü Ronaldo'lu. Oyuncunun takım değiştirmesi hâlinde, Real Madrid formasıyla göründüğü tüm tanıtım görselleri, reklamlar ve videolar boşa gidecek ve yenilerinin hazırlanması gerekecek.

Bir yandan Pro Evolution Soccer (PES) ile futbol oyunları pazarında ciddi bir rekabet içindeki şirket için bu ciddi bir yatırım anlamına geliyor ve oyunun kar zarar dengesini etkiliyor. Şirketin transfer durumunda yapacağı en zorlu değişiklik ise oyun kutuları olacak. Kutuların üç ay içinde raflarda olması bekleniyor.

Manchester United'a gidebilir

Haberin Devamı

Real Madrid'den ayrılması gündemde olan Ronaldo'nun İngilizlere göre yeni adresi şimdiden belli. Paris Saint-Germain ve Çin kulüplerinden aldığı teklifler bir yana İngiliz basını yıldız futbolcunun Manchester United'a geleceğine kesin gözüyle bakıyor.

Ronaldo'nun 8 yıl önce yollarını ayırdığı eski kulübüyle iyi ilişkiler içerisinde bulunması bu kararı almasına yardımcı olduğu yönünde iddialar bulunuyor. BBC muhabiri Julien Laurens'e göre Manchester United ve Ronaldo arasında ön görüşme bile yapıldı. Eğer bu transfer gerçekleşirse Real Madrid'in 200 milyon euro bonservis ödemesine kesin gözüyle bakılıyor.