Teknoloji Dailymotion yeni tasarımla yüksek kaliteli video içeriklerine odaklanacak

Dailymotion yeni tasarımla yüksek kaliteli video içeriklerine odaklanacak

22.06.2017 - 15:04 | Son Güncellenme:

Dailymotion tasarım ve reklam stratejisinde bazı yeniliklere gidiyor. Yapacağı değişikliklerle yüksek kaliteli içeriklere odaklanmayı planlayan Dailymotion, bu sayede izleyici sayısını artırmayı hedefliyor.

Dailymotion yeni tasarımla yüksek kaliteli video içeriklerine odaklanacak

Dailymotion, bu doğrultuda Universal Music Group, CNN ve Vice ile yeni dönem için anlaşmalar da yaptığını açıkladı. Yeni tasarımda ise video içerikleri haberler, spor, müzik ve eğlence olmak üzere dört farklı temaya ayrılacak. Bu içerikler 18-49 yaş arasında kullanıcıları hedef alacak. Şirket ayrıca daha az rahatsız edici reklam politikası ile akıcı bir kullanıcı deneyimi sağlayacak.

Haberin Devamı

İki yıl önce çoğunluk hissesi Vivendi tarafından satın alınan Dailymotion, bir süredir çeşitli sorunlar yaşıyor. Servis, kullanıcılar tarafından yüklenen korsan içerikler nedeniyle Fransa’da telif ihlalinden suçlu bulunmuş, Rusya’da ise tamamen engellenmişti. Site ayrıca geçen sene siber saldırıya uğramıştı.

Dailymotion'ın aylık 300 milyon tekil ziyaretçisi bulunuyor. Bu rakam, YouTube’un neredeye 1 milyara yaklaşan tekil ziyaretçi sayısının bir hayli altında kalıyor.

Reuters’in haberine göre, şirket yeni tasarımın oluşturulması için mühendis kadrosuna 100 kişi aldı. Yeni tasarımın iOS ve Android sürümü yakında, masaüstü sürümü ise 25 Temmuz tarihinde kullanıcılara sunulacak.