Teknoloji Daimler, Uber benzeri bir hizmeti test etmeye başladı

Daimler, Uber benzeri bir hizmeti test etmeye başladı

12.07.2018 - 12:48 | Son Güncellenme:

Daimler, 2019'da sürücüsüz araçlarla Uber benzeri bir hizmete başlayacaklarını duyurdu. Servis önceden seçilmiş güzergahlarda  çalışacak, ancak Daimler hangi şehri kullanacağını açıklamadı. Pilot aşamada isteyen kullanıcılar bunu ücretsiz deneyebilecek. Temsilci ayrıca şirketin pilot için insan yedek sürücüleri olan Mercedes-Benz araçlarını kullanacağını da belirtti.

Daimler, Uber benzeri bir hizmeti test etmeye başladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Daimler, 2019'da sürücüsüz araçlarla Uber benzeri bir hizmete başlayacaklarını duyurdu. Mercedes-Benz'in ana şirketi olan otomobil üreticisi, proje için otomobil üreticisi Bosch ile birlikte çalışacak. Nvidia'nın yapay zeka teknolojilerinden de burada yararlanılacak. Servis önceden seçilmiş güzergahlarda çalışacak, hangi şehrin kullanılacağı henüz açıklanmadı.

Daimler aynı zamanda, binicilik hizmeti dışında bir otonom araç filosunu da test edecek. Daimler ve Bosch, Nisan 2017'de kendi kendine giden araçlar üzerinde çalışmak için ortaklık kurduğunu duyurmuştu. Şirketler 2020 yılına kadar kendi kendine giden sürüş teknolojisini seri üretim için hazırlamayı planlıyorlar. Nvidia, araçlar için yapay zeka platformu ve yazılımı sunacak.

Haberin Devamı

Daimler'in otomatik sürüş sorumlusu Michael Hafner, güvenliğin özerk sürüş programı için bir öncelik olduğunu söyledi. "Güvenlik, en yüksek önceliğe sahip. Seri üretimin başlangıcında yolumuzun tüm yönleri ve gelişim aşamalarının sürekli teması. Şüphe durumunda, titizlik hızdan önce gelir" dedi.