Teknoloji DJI FPV görücüye çıktı: İşte önemli özelliklerle yeni drone!

DJI FPV görücüye çıktı: İşte önemli özelliklerle yeni drone!

02.03.2021 - 17:07 | Son Güncellenme:

DJI FPV olarak isimlendirilen bu yeni model yarışçıları ve aksiyon tutkunlarını hedefe alıyor.

DJI FPV görücüye çıktı: İşte önemli özelliklerle yeni drone

Nilay Kamu/ Milliyet.com.tr

Haberin Devamı

DJI daha önce mobil çekimler için tanıtmış olduğu Osmo Mobile 3 ile dikkat çekmişti. Günler önce bir afişle yeni drone modeli için geri sayım başlatan şirket gizemli bir drone silüeti de paylaştı. Geri sayım yapılan resmi internet sitesinin arka planını kaplayan bu silüet, etkinlik günü ve saatine kadar aynı şekilde kaldı.

2 Mart 2021 tarihinde tanıtılan yeni DJI drone’u tıpki videoda paylaşıldığı gibi kusursuz görüntüler çekebiliyor. DJI Mavic Air 2 gibi DJI'nin mevcut dronelarının hiçbirinde bu tür bir çekim yapmak mümkün değil.

DJI FPV özellikleri ve fiyatı

İnternet sitesi üzerinden üzerindeki sis perdesinin kalktığı yeni drone modeli için şirket 'hız, güç ve tam kontrol ile bulutları aş' diyor ve yeni drone'u için oldukça güçlü bir tanımlama yapıyor. 

Haberin Devamı

Çok şık bir tasarımla karşımıza çıkan bu drone aynı zamanda DJI FPV Remote Controller 2 kontrolcüsüne ve DJI Motion Controller gibi kumandalarla geliyor. Bunlara ek olarak sürükleyici uçuş deneyimi sunan bu drone 4K/60fps çekim yapmayı sağlıyor. Yeni cihazın bünyesindeki 12 Megapiksellik kamera sayesinde 4K/60p'ye ek olarak 1080p/120p video çekebiliyor. DJI’ın diğer drone’larına kıyasla özel olarak 140 km/s hıza çıkabiliyor. 

Bu ek aksesuarlar sayesinde 'artırılmış gerçeklik başlığı ve el kontrolcüsü' ile drone'u uçurmak mümkün hale geliyor. 

DJI FPV görücüye çıktı: İşte önemli özelliklerle yeni drone

Düşük gecikme sunan bu cihaza aynı zamanda yepyeni bir S modu da eklenmiş. Bu sayede FPV çekimlerinde dinamiklik yakalamak mümkün oluyor. Hibrit uçuş modu olarak da konumlandırılan bu özellik, manuel uçuş özgürlüğünü kontrol tuşlarıyla birleştiriyor. 

N Modu ise yeni kullanıcılara sesleniyor ve engel algılama gibi güvenlik özelliklerini bünyesinde bulunduruyor. Bir diğer modumuz ise M oluyor ve burada ise tam, sınırsız kontrol ve eksiksiz bir FPV uçuş deneyimi sunuluyor. 

Sezgisel hareket kontrolü sayesinde çok daha başarılı çekimler yapmak için tasarlanan bu yeni drone, acil durum freni ve Hover ile geliyor. 

FPV(First Person View) olarak adlandırılan modeller arasında çok daha kompakt ve şık bir tasarımla karşımıza çıkan yeni DJI FPV aracı, pil ömrü ve sunduğu rüzgar direnci ile de öne çıkıyor. Spor tarzda eklenen ön LED ışıkları özelleştirilebiliyor ve renkli modlarda kullanılabiliyor. 

Haberin Devamı

DJI FPV görücüye çıktı: İşte önemli özelliklerle yeni drone

150 dereceye kadar süper geniş açı sunan drone 120fps maksimum çerçeveleme hızına da sahip. Sadece deneyimli FPV pilotları için değil aynı zamanda yeni başlayanlar için de geliştirilen yeni model 'üç sezgisel modu' sayesinde kolay bir sürüş deneyimi sunuyor. 

DJI O3 (OcuSync 3.0) İletim Sistemi sayesinde video iletim gecikmesi 28 ms, video iletim aralığı 10 km’ye kadar HD video aktarmayı olanaklı kılıyor ve drone’un video aktarımı bit olarak 50 Mbps’ye kadar çıkabiliyor.

Cihaz artırılmış gerçeklik gözlüğü beraber 1.299 dolara satışa çıktı.