Teknoloji Dünyadaki Suyun Kaynağı Bulunmuş Olabilir

Dünyadaki Suyun Kaynağı Bulunmuş Olabilir

17.11.2015 - 16:58 | Son Güncellenme:

Hawaii Üniversitesi araştırmacıları Dünya’da bulunan suyun nereden gelmiş olabileceğini bulduklarına inanıyorlar. Yıllar boyunca bilimadamları dünyamızda bulunan suyun nereden geldiğini araştırıyor. Bazısı dünyanın soğuduktan sonra şeklini aldığında ortaya çıktığı düşünürken bazısı...

Dünyadaki Suyun Kaynağı Bulunmuş Olabilir

Hawaii Üniversitesi araştırmacıları Dünya’da bulunan suyun nereden gelmiş olabileceğini bulduklarına inanıyorlar. Yıllar boyunca bilimadamları dünyamızda bulunan suyun nereden geldiğini araştırıyor. Bazısı dünyanın soğuduktan sonra şeklini aldığında ortaya çıktığı düşünürken bazısı ise dünyaya düşen meteorlar ve kuyruklu yıldızlar ile taşındığını düşünüyor. Kanada’da bulunan Baffin Adası’nda ki bazı taşların incelenmesi sonucunda araştırmacılar doğal suyumuzun nereden geldiğine dair en ikna edici kanıtları bulmuş olabilirler.

Haberin Devamı

Taşlar direk olarak dünyanın manto tabakasından geliyor ve yüzeyde bulunan herhangi bir tortudan etkilenmemişler. Araştırmacılar bu taşların içerisinde küçük su damlaları içerisine hapsolmuş cam kristalleri olduğunu keşfettiler. Bu su damlaları şu anda dünyamızda bulunan sular ile aynı yapıya sahipler.

Su oksijen ve hidrojenden oluşur ve hidrojen genellikle 3 farklı izotop formunda bulunur. Normal hidrojen, deuterium ve tritium. Bulunan su kristalleri ağır su adı verilen oksijen ve deteriumdan meydana gelen kristaller. Güneş sistemimizdeki farklı materyaller bulunuyor ve araştırmacıları normal su ile ağır su oranları arasındaki sıkı orana bakarak bu buluşu yapıyor. Çünkü kuyruklu yıldızlar genel olarak normal sudan daha fazla ağır suya sahiptir.