Teknoloji Elon Musk, Falcon Heavy fırlatılırken nasıl tepki verdi?

Elon Musk, Falcon Heavy fırlatılırken nasıl tepki verdi?

12.02.2018 - 11:02 | Son Güncellenme:

SpaceX, Falcon Heavy roketini fırlatırken hepimiz fırlatma rampasından çıkıp çıkamayacağını merak ettik. Elon Musk da öyle yaptı. Peki Musk, bu olaya nasıl bir tepki verdi? İşte o video.

Elon Musk, Falcon Heavy fırlatılırken nasıl tepki verdi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX tarafından üretilen Falcon Heavy roketi, Kennedy Uzay Merkezi'nden başarılı bir şekilde fırlatıldı. Mars'a doğru yol alan roketin içindeki Tesla üretimi Roadster ve astronot kıyafeti giyen cansız manken 'şöförü' ortaya ilginç manzaralar çıkardı.

Olay bu kadar büyük olunca bizler de Falcon Heavy'nin fırlatma rampasından çıkıp çıkamayacağını merak eden gözler ekranlara kilitlendik. Peki CEO Elon Musk bu olaya nasıl tepki verdi. National Geographic, Musk'ın Falcon Heavy'nin kalkış anındaki heyecanını gösteren görüntüleri Twitter'dan yayınladı.

Falcon Heavy’nin kalkışı toplamda 90 milyon dolar patladı. Aynı zamanda Falcon Heavy, kendisiyle yarı yarıya daha az yük taşıyan mevcut roket sistemlerinin 3’te 1’ine mal oldu. Bunun yanında Tesla Motors, Elon Muskın sahibi olduğu SpaceX önderliğinde geliştirilen roketin uzaya gönderilmesinden bir gün sonra duyurduğu verilerde şirketin, 31 Aralıkta sona eren çeyreklik dönemde 675.4 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Musk'ın uzay aracı dünyanın düz olduğuna yanıt

Elon Musk'ın, uzaya gönderdiği uzay aracı, sosyal medya kullanıcıları tarafından dünyanın düz olduğunu düşünenler topluluğuna bir cevap olarak görüldü.

Musk, Kasım ayında Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Dünya'nın düz olduğunu düşünenler topluluğuna, "Neden Mars'ın düz olduğunu düşünenler topluluğu yok?" sorusunu sormuş ve Dünya'nın düz olduğunu düşünenler topluluğu ise Musk'ın sorusuna, Merhaba Elon, sorun için teşekkür ederiz. Dünyanın tam aksine, Marsın yuvarlak olduğu gözlemlenmiştir" diye cevap vermişti.