Teknoloji En fazla mobil uygulama indiren ülke açıklandı! Türkiye de listede bulunuyor

En fazla mobil uygulama indiren ülke açıklandı! Türkiye de listede bulunuyor

07.09.2021 - 09:38 | Son Güncellenme:

Akıllı telefon kullanımlarının artmasıyla uygulama kullanımları da haliyle artıyor. 2020/2021 döneminde Google Play Store tarafında en çok uygulama indiren ülkeler arasında Türkiye 7’inci sırada yer alıyordu. App Store tarafında ise sıralamada bile yok. İşte verilerin tamamı:

En fazla mobil uygulama indiren ülke açıklandı Türkiye de listede bulunuyor

SensorTower tarafından yayımlanan araştırmaya göre Google Play Store’da en çok uygulama indiren ülkeler arasında ilk 5’te, Hindistan 27 milyar, Brezilya 10 milyar, Endonezya 7 milyar, ABD 6.5 milyar, Rusya 5 milyar yer alıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan App Store’da en çok uygulama indiren ülkelerin başında ise ABD, Çin, Japonya yer alırken listenin devamında, Birleşik Krallık, Rusya, Brezilya, Fransa, Suudi Arabistan, Almanya, Vietnam bizleri karşılıyor.  App Store’daki indirmelerde Türkiye’nin olmaması az indirildiği anlamına gelmiyor. Zira dünyanın en kalabalık ülkeleri her iki uygulama mağazasında üstünlüğünü ilan ediyor. Bu sebeple Türkiye listede yer almasa da azımsanmayacak oranda.

En fazla mobil uygulama indiren ülke açıklandı Türkiye de listede bulunuyor

Özellikle Google Play Store tarafında Hindistan’da talep sürekli artıyor. İlerleyen dönemlerde ise rakamların inanılmaz artması bekleniyor. Örneğin, 2025’te Hindistan’ın yıllık 60 milyar adet uygulama hacmine ulaşması bekleniyor.

2025 dönemine ilişkin tahminler arasında ise Google Play tarafında lider ülkeler şöyle tahmin ediliyor: Hindistan 60 milyar, Brezilya 15 milyar, Endonezya 12.5 milyar, Rusya 8 milyar, Pakistan ve ABD.