Teknoloji Fappening akımının son kurbanı İngiliz Kraliyet ailesi üyesi Meghan Marke oldu

Fappening akımının son kurbanı İngiliz Kraliyet ailesi üyesi Meghan Marke oldu

20.03.2018 - 10:10 | Son Güncellenme:

Fappening akımının yeni kurbanı İngiliz prensi Harry'nin oyuncu sevgilisi Meghan Markle oldu. Meghan Markle'ın kısmen soyunuk olduğu bir video, Fappening adlı altında bir web sitesinde yayınlandı.

Fappening akımının son kurbanı İngiliz Kraliyet ailesi üyesi Meghan Marke oldu

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Ünlülerin iCloud hesaplarını ele geçiren bir grup hackerın başlattığı Fappening akımının yeni kurbanı İngiliz kraliyet ailesinden Prens Harry ile evlenecek oyuncu Maghan Marke oldu. Meghan Markle'ın kısmen soyunuk olduğu bir video, Fappening adlı altında bir web sitesinde yayınlandı.

Aynı web sitesi geçen hafta bir fotoğrafın önizlemesiyle İngiltere hükümetinden bazı taleplerde bulunmuş ve bunların karşılanmaması halinde tüm içeriği sızdırmakla tehdit etmişti. Ancak, geçen haftasonu sitede Prens Harry'nin nişanlısını üstsüz gösteren bir video yayınlandı, ancak bu noktada içeriğin yasal olup olmadığını doğrulamak imkansız.

Konu hakkında Kingston Sarayı’ndan yapılan resmi bir açıklama bulunmuyor.

Şu anda cevaplanması oldukça zor iki büyük soru var. Her şeyden önce, bu yeni sızıntı yasal mı değil mi? Çünkü eğer hackerlara güvenmek istiyorsak, aynı sitenin daha önce birtakım sahte görüntüler yayınladığını belirtmek gerek.

Haberin Devamı

Görüntüler gerçeklse bu nasıl mümkün oldu? Siber suçlular iCloud hesaplarını ihlal ettikten sonra Fappening kurbanlarının fotoğraflarını çaldılar. Bu girişimler, mağdurlara meşru görünen ancak üçüncü taraf ana bilgisayarlarda saklanan hesap kimlik bilgisi istekleri şeklinde mağdurlara gönderilen kimlik avı dolandırıcılıklarına dayanıyordu.

Fappening bilgisayar korsanları zaten tutuklandı, bu yüzden Meghan Markle'ın bu fotoğrafları sahte olsa da, bazıları videonun aslında birkaç yıl önce çalındığını düşünebiliriz.

Cezası belli olmuştu

Federal mahkeme, FBI tarafından tutuklanan George Garofano, Edward Majerczyk, Ryan Collins ve Emilio Herrera’yı bilgisayar dolandırıclığı ve kötüye kullanım yasasını ihlal etme gerekçesiyle göz altına almıştı ve Garofano suçunu geçtiğimiz gün itiraf etti.

George Garofano 5 yıllık hapis cezasına çarptırılırken diğer siber saldırganlardan Edward Majerczyk 9 ay, Ryan Collins 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Emilio Herrera’nın cezası ise hala belirlenmedi.

Fotoğrafları sızdırılan ünlüler arasında Jennifer Lawrence, Kim Kardashian, Kirsten Dunst ve Kate Upton yer alıyordu. Ayrıca, kurbanlar arasında Amerikan Olimpiyatları altın madalya sahibi Misty May Treanor ve aktör Alexandra Chando, Kelli Garner ve Lauren O'Neil de bulunuyor.